Ελλάδα|21.06.2024 22:21

Καταγγελία για τον Λύτρα: «Τον πλήρωσα για υπόθεση, πουλώντας το σπίτι μου στη γυναίκα του»

Newsroom

Μια σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για τον Απόστολο Λύτρα σύμφωνα με την οποία ο γνωστός ποινικολόγος πήρε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του σε πρώην κατάδικο, το σπίτι της γυναίκας του. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η γυναίκα του πρώην κατάδικου στο Mega, που έκανε και την καταγγελία, το διαμέρισμα στο Περιστέρι πωλήθηκε στην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα.

Tο χρονικό

Πριν τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την καταγγελουσα, στενός συγγενής της βρέθηκε κατηγορούμενος και επέλεξε τον Απόστολο Λύτρα για την εκπροσώπησή του. Ο ποινικολόγος ανέλαβε την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του από την αρχή. Μετά τη δίκη, όπως αναφέρει, της ζήτησε ένα ποσό που ούτε η ίδια, ούτε ο συγγενής της ήταν σε θέση να διαθέσουν. Τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αγορά του ακινήτου και η διαδικασία προχώρησε. Η γυναίκα, όπως λέει, αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, χωρίς αρχικά να μπορεί να το προβλέψει.

«Βρήκε δύο ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη»

«Τελικά το ακίνητο το δικό μου πέρασε στην κ. Πολυζωγοπούλου. Ντροπή, γιατί βρήκε δύο ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη. Θα μπορούσε να μας πει να τον πληρώνουμε λίγα – λίγα, με τον μήνα» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα. Ο ποινικολόγος απέφευγε αρχικά να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του, και προς στο τέλος της δίκης, όπως λέει η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ. «Κόντευε η δίκη και του είπα ότι δεν έχουμε χρήματα, και με ρώτησε αν έχουμε κάποιο ακίνητο ή κάτι να πουλήσουμε».  Η αντικειμενική αξία του σπιτιού ήταν 36.257 ευρώ, όμως η συμφωνία «έκλεισε» σχεδόν για τα μισά χρήματα, στα 20.000 ευρώ συνολικά.

Η γυναίκα αποκαλύπτει πως ο ίδιος ο δικηγόρος πρότεινε «να το βάλουμε 20 χιλιάδες ευρώ να φύγει γρήγορα;» Όπως τονίζει, ο Απόστολος Λύτρας της υποσχέθηκε να ψάξει κι εκείνος για αγοραστή. «Με πίεζε συνέχεια ότι δεν θα προλάβουμε. Μου έλεγε ”έχω βρει ένα φίλο που ενδιαφέρεται”, έτσι ακριβώς μου έλεγε». Λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε η ενδιαφερόμενη, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που τελικά απέκτησε το ακίνητο στο Περιστέρι. Από τα 20.000 ευρώ της αγοραπωλησίας, η πρώην ιδιοκτήτρια επιμένει στο MEGA πως τα 10.000 επέστρεψαν στο ζευγάρι, ως αμοιβή του ποινικολόγου και από τα υπόλοιπα 10.000, έμειναν στην ίδια περίπου τα μισά. «Τα πληρώσαμε όλα εμείς, συμβολαιογραφικά και φόρους. Δεν πήραμε ούτε 5 χιλιάδες». Μέχρι σήμερα, το επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι ανήκει στην κυρία Πολυζωγοπούλου.

Η ίδια παραδέχεται πως δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία στα όσα έγιναν. Μιλάει όμως για εκβιασμό, καθώς την ανάγκασε να συμφωνήσει σε μια πρόταση ασύμφορη, με αποτέλεσμα το σπίτι της να αλλάζει χέρια για να πληρωθεί ο ποινικολόγος.

καταγγελίαειδήσειςΑπόστολος Λύτραςενδοοικογενειακή βίασπίτιΠεριστέριειδήσεις τώρα