Ελλάδα|21.06.2024 22:10

Φωτιά τώρα: Γιατί σίγησε το 112 για μιάμιση ώρα - Η σύγχυση που προκλήθηκε

Newsroom

Σύγχυση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) από την βλάβη που παρουσιάστηκε στο σύστημα προειδοποίησης 112 κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αρκετές φωτιές ανά την Ελλάδα, με σοβαρότερες αυτές στην Αργολίδα και την Αχαΐα. Το βασικό εργαλείο κατά των πυρκαγιών «σίγησε» με αποτέλεσμα να μην στέλνει μηνύματα για μιάμιση ώρα.

Αποτέλεσμα ήταν να στέλνει ειδοποιήσεις τόσο η πυροσβεστική, όσο και το υπουργείο στους αρμόδιους συντάκτες προκειμένου να καλυφθεί το κενό ενημέρωσης.

Πότε εντοπίστηκε το πρόβλημα

Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στις 16.55 όταν επιχειρήθηκε να σταλεί μήνυμα σε περιοχή της Πελοποννήσου. Όταν «έφυγε» εντολή για μήνυμα εκκένωσης, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν έφτασε. Αμέσως οι ιθύνοντες επικοινώνησαν με τους τοπικούς φορείς και εκείνοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν ότι δεν έφτασε σχετική ειδοποίηση, μετέδωσε ο τηλεοτπικός σταθμός MEGA. 

Αμέσως ενημερώθηκε ο πάροχος κι η απάντηση ήταν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Για μιάμιση ώρα κανένα μήνυμα δεν έφυγε από το βασικό εργαλείο κατά των πυρκαγιών, χρόνος που ευτυχώς δεν αποδείχτηκε μοιραίος για κανένα από τα μέτωπα. Η επικοινωνία με το σύστημα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 18:00.

112ειδήσειςφωτιά τώραφωτιάειδήσεις τώρα