Ελλάδα|22.06.2024 13:23

Ριτσώνα: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα στη Δομή Φιλοξενίας

Ευλαμπία Ρέβη

Άγριο έγκλημα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (21/6) στη Δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα, όπου 29χρονος Σύρος μαχαιρώθηκε σε λαιμό και στήθος.

Περίπου στις 23:50 η Διεύθυνση Αστυνομίας της Ευβοίας ενημερώθηκε από τον φύλακα της Δομής Φιλοξενίας Προσφυγών Ριτσώνας Ευβοίας ότι ο υπήκοος Συρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από άγνωστους δράστες και ότι μεταφέρεται με ιδία μέσα στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, όπου τους ανέμεναν αλλοδαποί, συριακής καταγωγής, για να υποδείξουν ως δράστες της εν λόγω επίθεσης σε βάρος του ομοεθνούς τους, δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Σομαλίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο Τ.Α. Χαλκίδας προκειμένου εξεταστούν σχετικά με την εμπλοκή τους.

Λίγο μετά, έγινε γνωστό πως ο 29χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Τι έδειξαν κάμερες και καταθέσεις

Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, εμφαίνεται ότι το θύμα δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από δύο άγνωστους δράστες, οι οποίοι εν συνεχεία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο υπαίθριος χώρος όπου έλαβε χώρα το περιστατικό αποκλείστηκε και εξερευνήθηκε. Από το σημείο κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (τύπου χατζάρα), το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση.

Ο οικίσκος όπου φιλοξενούνταν οι δύο Σομαλοί προσαχθέντες φυλάσσεται προκειμένου πραγματοποιηθεί κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία αρμόδιου δικαστικού υπαλλήλου.

Ριτσώναπρόσφυγεςειδήσεις τώραδολοφονία