Ελλάδα|22.06.2024 20:27

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: «Θόλωσα και τη σκότωσα» - Τι είπε στους αστυνομικούς ο 81χρονος δράστης

Newsroom

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 81χρονος που σκότωσε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγο του στην Αλεξανδρούπολη.

Αστυνομικοί μετέβησαν χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και του πήραν κατάθεση. Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι το πρωί της Παρασκευής καυγάδισε για ακόμα μία φορά με τη σύζυγο του, επειδή δεν ήθελε να πάρει τη φαρμακευτική αγωγή, που του είχε συνταγογραφήσει ιδιώτης ψυχίατρος, ο οποίος μάλιστα τον επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα στο σπίτι τους στην οδό Πλωτινουπόλεως. 

Το ζευγάρι βρισκόταν στην κουζίνα, όταν κατά τη διάρκεια του καβγά ο 81χρονος άρπαξε το μαχαίρι και τη σκότωσε. Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι την έσφαξε.

«Ήθελε να με κλείσει στο… τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα το evros-news. 

Το ζευγάρι επέστρεψε πριν από 5 χρόνια στην Ελλάδα από τη Γερμανία . Ο 81χρονος πριν από 15 μέρες είχε απασχολήσει την αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του. Μάλιστα, η σύζυγός και η κόρη του είχαν ζητήσει να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν είναι σκόπιμη. 

Ο 81χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει, πίνοντας χλωρίνη. Έφερε, επίσης, κάποια τραύματα και από το ίδιο μαχαίρι με το οποίο δολοφόνησε τη σύζυγο του. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

«Συνελήφθη χθες (21-6-2024) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας 81χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, νωρίτερα ευρισκόμενος με την 73χρονη σύζυγό του στην οικία τους στην Αλεξανδρούπολη, την τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και στην τραχηλική χώρα, ενώ ακολούθως προέβη σε κατάποση χλωριολευκαντικού προϊόντος.

Ο 81χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται. Από το εσωτερικό της οικίας, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία ράβδος ακονίσματος μαχαιριών. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούποληγυναικοκτονίαειδήσεις τώραενδοοικογενειακή βίαμαχαίρι