Ελλάδα|23.06.2024 00:12

Φωτιά στην Κερατέα: «Θα είμαστε εδώ όλο το βράδυ» - Τι λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

Κώστας Ασημακόπουλος

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στην Πυροσβεστική, μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη για εκκένωση του Άνω Δασκαλειού.

O δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Άνω Δασκαλειό.

Μετά από δίωρη μάχη με τις φλόγες και άμεση εμπλοκή των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Εθελοντικών ομάδων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής και γειτονικών δήμων ο δήμαρχος με δηλώσεις του στο ethnos.gr λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οριοθέτηση της: «Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις αλλά έσπευσαν αμέσως στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Το αρνητικό ήταν πως η φωτιά ξεκίνησε βραδινές ώρες, όμως, μπορώ να σας πως η εικόνα είναι καλή. Την έχουμε "πιάσει" παρότι είχε ανοίξει το μέτωπο. Εχει οριοθετηθεί αλλά δεν εφησυχάζουμε. Θα είμαστε εδώ όλοι όλο το βράδυ. Ευχαριστώ τους πάντες για τη μεγάλη κινητοποίηση».

Bίντεο από το μέτωπο

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου εστάλη ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να κατευθυνθούν προς Κερατέα. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα του 112. 

Κερατέαφωτιάειδήσεις τώρα