Ελλάδα|23.06.2024 07:34

Φωτιά τώρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Κερατέα και Ροδόπη - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Newsroom

Μάχη με τη φωτιά έδιναν όλο το βράδυ του Σαββάτου (23/6) οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με στόχο να οριοθετήσουν τα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα. Τα πιο επικίνδυνα, στο Δασκαλειό στην Κερατέα και τις Σάπες Ροδόπης, πλέον δεν έχουν ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στα σημεία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και σήμερα Κυριακή (23/6) οι Αρχές, λόγω πολύ αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Η πύρινη κόλαση στην Κερατέα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στην Πυροσβεστική, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη για εκκένωση του Άνω Δασκαλειού.

O δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Άνω Δασκαλειό.

Μετά από μάχη με τις φλόγες και άμεση εμπλοκή των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Εθελοντικών ομάδων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής και γειτονικών δήμων ο δήμαρχος με δηλώσεις του στο ethnos.gr λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την οριοθέτηση της: «Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις αλλά έσπευσαν αμέσως στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Το αρνητικό ήταν πως η φωτιά ξεκίνησε βραδινές ώρες, όμως, μπορώ να σας πως η εικόνα είναι καλή. Την έχουμε "πιάσει" παρότι είχε ανοίξει το μέτωπο. Έχει οριοθετηθεί αλλά δεν εφησυχάζουμε. Θα είμαστε εδώ όλοι όλο το βράδυ. Ευχαριστώ τους πάντες για τη μεγάλη κινητοποίηση».

Bίντεο από το μέτωπο

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου εστάλη ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να κατευθυνθούν προς Κερατέα. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα του 112. 

Τραυματίες πυροσβέστες στη Ροδόπη

Μάχη δόθηκε και το μέτωπο στις Σάπες Ροδόπης, όπου πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα εξακολουθούν να επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες.

Οι δυνάμεις προσπάθησαν να κρατήσουν τη φωτιά στο βουνό ώστε να μην κινηθεί προς το χωριό.

 

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Το Σάββατο στάλθηκε και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασκητές Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

φωτιάΚερατέαφωτιά τώραΡοδόπηειδήσεις τώρα