Ελλάδα|24.06.2024 08:41

Γέμισαν τα νησιά με τους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος - Οι 3 προορισμοί που «πλημμύρισαν»

Newsroom

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να μεταβούν στα νησιά για ανάσες δροσιάς, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Το ακτοπλοϊκό εισιτήριο ήταν πάντα ένα θέμα. Αυτήν τη στιγμή είναι κάπως πιο τσιμπημένες οι τιμές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας.

«Εμείς εδώ δε δουλεύουμε σαββατοκύριακα ή τριήμερα, οι τιμές είναι ίδιες γιατί έχουμε μπει στην κανονική ροή του καλοκαιριού. Υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια».

Η κίνηση στη Νάξο, αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, είναι λίγο πιο κάτω από το περσινό, γεγονός που οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο ότι φέτος η αργία έπεσε πιο κοντά στις προγραμματισμένες διακοπές του καλοκαιριού.

Λήμνος

Στη Λήμνο τουρίστες κατακλύζουν το νησί.

«Η Λήμνος, όπως και πολλά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, έχει τη μοναδικότητα να συνδυάζει και οικογενειακές στιγμές αλλά να έχει και τον πρωτογενή τομέα και να έχει και τη διασκέδαση. Έχει έρθει πάρα πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό», λέει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Πανάγος Κουφέλος.

«Στο πλοίο δυσκολεύεσαι να βρεις εισιτήριο, πάει πάρα πολύ καλά. Δεν είναι τόσο το ακτοπλοϊκό, όσο είναι το θέμα των αεροπορικών εισιτήριων που είναι πραγματικά ένα απαγορευτικό νούμερο για μια 4μελη οικογένεια», συμπληρώνει.

Πήλιο

Πολύς ο κόσμος και στη Ζαγορά του Πηλίου.

Ιθάκη

Πάνω από 80% είναι οι πληρότητες και στην Ιθάκη, η οποία έχει «πλημμυρίσει» από τουρίστες.

ακρίβειανησιάταξίδιαΑγίου Πνεύματοςειδήσεις τώραελληνικά νησιά