Ελλάδα|24.06.2024 09:40

Πρόστιμο €3.000 για βεγγαλικά στην Αρτέμιδα - Αναζητούνται οι υπαίτιοι για τα πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα

Newsroom

Βαρύ πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την πυροσβεστική σε άνδρα που έριχνε βεγγαλικά στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα, δίπλα σε δάσος ενώ αναζητούνται και τα άτομα που έριξαν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα.

Αναζητούν του δράστες των πυροτεχνημάτων στην Πάρνηθα

Ειδικότερα, σε κόκκινο συναγερμό τέθηκε η Αττική την Παρασκευή (21/06) και το Σάββατο (22/06), καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν την εκδήλωση φωτιών, ωστόσο φαίνεται ότι ορισμένοι ... δεν πήραν το μήνυμα.

Το βράδυ της Παρασκευής (21/06) καθώς και το βράδυ του Σαββάτου (22/06) έγινε ρίψη πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας'Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, που εξασφάλισε το MEGA, το ένα βεγγαλικό διαδέχεται το άλλο, ενώ ο ουρανός γίνεται από νύχτα μέρα.

Κάτοικοι δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά κι ότι γίνεται συχνά ρίψη πυροτεχνημάτων στην περιοχή.

Πάντως, από τύχη δεν προκλήθηκε κάποια πυρκαγιά όπως συνέβη στην Ύδρα, δεδομένου ότι την Παρασκευή άνεμοι 8 μποφόρ έπνεαν στην Αττική και 7 μποφόρ του Σάββατο.

Να σημειωθεί ότι η ρίψη πυροτεχνημάτων απαγορεύεται ακόμα και από ειδικούς τις ημέρες με υψηλή επικινδυνότητα. Οι ποινές για εμπρησμό με βεγγαλικά είναι φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο για μεγάλη καταστροφή ή φυλάκιση για τουλάχιστον 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο. Οι ποινές αυτές δεν έχουν αναστέλλουσα ισχύ και δεν είναι χρηματικά μετατρέψιμες.

ΑρτέμιδαΠάρνηθαβεγγαλικάπυροτεχνήματαειδήσεις τώρα