Ελλάδα|24.06.2024 12:16

Σοκάρει η καταγγελία σε βάρος γνωστού δικηγόρου: «Με εξύβρισε χυδαία, μου τράβηξε τα μαλλιά και με χτύπησε στο πρόσωπο»

Newsroom

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της καταγγελίας ασκούμενης δικηγόρου -που είχε γίνει προ διμήνου- σε βάρος γνωστού ποινικολόγου και ήρθε στο φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες. Το θύμα της καταγγελίας σε ανάρτησή του είχε περιγράψει όλα όσα βίωσε λέγοντας «με εξύβρισε χυδαία, με είπε ''κ@αρ…'', ''δικηγορικό τίποτα'' και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο»

Η καταγγελία και η ανάρτηση

Η καταγγελία έγινε πριν από σχεδόν δύο μήνες, την 28η Απριλίου, και σύμφωνα με πληροφορίες η ασκούμενη φέρεται να κατήγγειλε ότι ο δικηγόρος την εξύβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπο.

Η ασκούμενη δικηγόρος φέρεται να μετέβη στην αστυνομία το ίδιο απόγευμα και κατήγγειλε το περιστατικό. Της δόθηκε κατάλογος φορέων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ όπως αναφέρεται στο σήμα της ΕΛΑΣ δεν ήθελε να εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν ήθελε panic button όπως της προτάθηκε, ούτε να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο φύλαξης.

Σε ανάρτησή της που αργότερα διαγράφηκε η ίδια κατήγγειλε εργασιακή εκμετάλλευση. Ειδικότερα, στην ανάρτηση φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βλέποντας τη φαγωμάρα για τις πολύ κακές συνθήκες εργασίας των ασκούμενων δικηγόρων και πολύ δικαιολογημένα προβληματίστηκα και αποφάσισα να διηγηθώ ως νέα δικηγόρος την περιπέτειά μου.

«Ξεκίνησα αρχικά ως εξωτερική συνεργάτης όμως ο άνδρας αποφάσισε ότι είμαι πολύ καλή και θέλησε εσωτερική συνεργασία. Δουλειά 12-13 ώρες την ημέρα, μισθός ψίχουλα και υπόσχεση για κατ' αποκοπήν δουλειές που δεν ήρθαν ποτέ», ανέφερε αρχικά και συνέχιζε:

«Όταν τόλμησα να μιλήσω στον άντρα και να διαμαρτυρηθώ, με εξύβρισε χυδαία, με είπε ''κ@αρ…'', ''δικηγορικό τίποτα'' και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο (όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο) και έφυγε στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη».

Διενεργείται προκαταρκτική έρευνα

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική έρευνα. Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν βία και απειλή και αναμένονται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Από την πλευρά του ο γνωστός δικηγόρος αρνείται όσα του αποδίδονται και έχει στραφεί κατά της καταγγέλλουσας με δική του μήνυση. Σε αυτή φέρεται να υποστηρίζει ότι όλα αυτά που λέει η γυναίκα είναι ψευδή.

έμφυλη βίαεξύβρισηδικηγόροςειδήσεις τώραPanic Button