Ελλάδα|25.06.2024 08:00

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στη 43χρονη που κατήγγειλε γνωστό δικηγόρο για άγριο ξυλοδαρμό

Newsroom

Αποκαλυπτική είναι η ιατροδικαστική εξέταση της 43χρονης ασκούμενης δικηγόρου που κατήγγειλε γνωστό ποινικολόγο για ξυλοδαρμό. Η εξέταση δείχνει τα σημάδια που άφησε η επίθεση που δέχτηκε.

Το θύμα, σε ανάρτησή του είχε περιγράψει όλα όσα βίωσε λέγοντας «με εξύβρισε χυδαία, με είπε ''κ@αρ…'', ''δικηγορικό τίποτα'' και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο»

Σύμφωνα με το STAR η ιατροδικαστική εξέταση αποκαλύπτει ότι η γυναίκα έφερε:

  • Εξοίδηση στην αριστερή βρεγματική χώρα
  • Εκχύμωση στην αριστερή υπογνάθιο χώρα
  • Μικροεκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονα

Η καταγγελία

Η καταγγελία έγινε πριν από σχεδόν δύο μήνες, την 28η Απριλίου, και σύμφωνα με πληροφορίες η ασκούμενη φέρεται να κατήγγειλε ότι ο δικηγόρος την εξύβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπο.

Η ασκούμενη δικηγόρος φέρεται να μετέβη στην αστυνομία το ίδιο απόγευμα και κατήγγειλε το περιστατικό. Της δόθηκε κατάλογος φορέων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ όπως αναφέρεται στο σήμα της ΕΛΑΣ δεν ήθελε να εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν ήθελε panic button όπως της προτάθηκε, ούτε να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο φύλαξης.

Σε ανάρτησή της που αργότερα διαγράφηκε η ίδια κατήγγειλε εργασιακή εκμετάλλευση. Ειδικότερα, στην ανάρτηση φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βλέποντας τη φαγωμάρα για τις πολύ κακές συνθήκες εργασίας των ασκούμενων δικηγόρων και πολύ δικαιολογημένα προβληματίστηκα και αποφάσισα να διηγηθώ ως νέα δικηγόρος την περιπέτειά μου.

«Ξεκίνησα αρχικά ως εξωτερική συνεργάτης όμως ο άνδρας αποφάσισε ότι είμαι πολύ καλή και θέλησε εσωτερική συνεργασία. Δουλειά 12-13 ώρες την ημέρα, μισθός ψίχουλα και υπόσχεση για κατ' αποκοπήν δουλειές που δεν ήρθαν ποτέ», ανέφερε αρχικά και συνέχιζε:

«Όταν τόλμησα να μιλήσω στον άντρα και να διαμαρτυρηθώ, με εξύβρισε χυδαία, με είπε ''κ@αρ…'', ''δικηγορικό τίποτα'' και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο (όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο) και έφυγε στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη».

Διενεργείται προκαταρκτική έρευνα

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική έρευνα. Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν βία και απειλή και αναμένονται τα συμπεράσματα της έρευνας.

«Έχει κι άλλες ποινές - Θα πάει φυλακή»

Στην περιγραφή που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 43χρονη ανέφερε και τις προσπάθειες που έκανε ο δικηγόρος για να τα βρουν.

«Μετά από δυο μέρες, αυτός με κάλεσε στο τηλέφωνο και ζητώντας μου να τα βρούμε, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσε να με πείσει να αποσύρω την μήνυση μιας και απ’ ότι έμαθα μετέπειτα είχε και άλλες καταδίκες και η ποινή, αν καταδικαστεί, θα είναι εκτιτέα», λέει το θύμα.

Τι λέει η πλευρά του γνωστού δικηγόρου

Στη διαμάχη επενέβη και η σύζυγος του 69χρονου, μέσω ανακοίνωσης.«Και στην αθλιότητα ακόμη υπάρχουν όρια αξιοπρέπειας! Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου, που εσχάτως αναφέρεται ως «ασκούμενη δικηγόρος 43χρονη», η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου… Η εν λόγω εμμονική της συμπεριφορά, η οποία πλέον θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ίσως καταδεικνύει και τα ιδιοτελή κίνητρά της, καθόσον μία κακοποιημένη γυναίκα δεν αντιδρά, κακοποιώντας η ίδια συνάδελφό της».

Η δικογραφία έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ιατροδικαστική εξέτασηbullyingδικηγόροςξυλοδαρμόςειδήσεις τώρα