Ελλάδα|25.06.2024 11:10

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιοι έδωσαν την εντολή στους εκτελεστές; Έμβασμα «αποκαλύπτει» τους ηθικούς αυτουργούς

Newsroom

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν το 2023 για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί συνελήφθησαν τον Απριλίου του 2023 και κρατούνται προσωρινά από τις 28 Απριλίου 2023.

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν και να ψάχνουν τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δημοσιογράφου. 

Έμβασμα «αποκαλύπτει» τους ηθικούς αυτουργούς;

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών, ήδη προφυλακισμένων για συμμετοχή στην εκτέλεση του δημοσιογράφου, αποκαλύπτει υπέρογκες καταθέσεις στους λογαριασμούς τους που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και χαρακτηρίζονται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ασφάλειας, ως η αμοιβή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, αναφέρουν ότι ως καταθέτης φαίνεται εταιρεία με έδρα χώρα της αλλοδαπής και ήδη έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το έμβασμα με το εξαψήφιο νούμερο.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου - Ήταν συμβόλαιο θανάτου

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο θάνατος του γνωστού δημοσιογράφου ήταν συμβόλαιο θανάτου, με τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή, όμως, να παραμένει άγνωστος.

Ειδικότερα το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

δολοφονίαειδήσεις τώραΆλιμοςΓιώργος Καραϊβάζ