Ελλάδα|25.06.2024 14:00

Ποια είναι τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική - Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Ελευθερία Σπυράκη

Εμπλοκή σε σωρεία υποθέσεων φαίνεται να έχουν οι δυο συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική, 40 και 52 ετών, οι οποίοι φέρεται να συνδέονται με τα τρομοδέματα που εστάλησαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα δύο άτομα, φαίνεται πως μαζί με τους άλλους συλληφθέντες, είχαν εμπλοκή σε πέντε υποθέσεις, ανάμεσά τους η αποστολή του τρομοφακέλου στην Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σεσημασμένοι από το παρελθόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος που συνελήφθη, ήταν κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστειών. Μάλιστα εκεί φαίνεται ότι ήρθε σε επαφή με αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, από τον οποίο έπαιρνε εντολές και διατηρούσε επικοινωνία με τους έγκλειστους.

Οι δράσεις τους

Πάντως, οι δράστες είχαν συμμετάσχει σε σωρεία υποθέσεων. Όπως:

  • Η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  • Η νέκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  • Ηρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  • Η ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σε συνέχεια του από 27-02-2024 Δελτίου Τύπου, σχετικά με επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, ανακοινώνεται ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), απογευματινές ώρες της 21 Ιουνίου 2024 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα -2- άτομα, 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών».

φυλακέςαντιτρομοκρατικήΕΛΑΣτρομοδέματαειδήσεις τώρα