Ελλάδα|25.06.2024 14:46

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για το Μπιτ Παζάρ - Έπεσαν τμήματα από οροφή σε πολυσύχναστο σημείο

Newsroom

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολίτες που κινούνται στο Μπιτ Παζάρ της Θεσσαλονίκης. Όπως μεταδίδει το OrangePress, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, όταν κομμάτια σοβάδες και τμήματα μπετόν αποκολλήθηκαν από το κάτω μέρος ενός μπαλοκονιού και έπεσαν στο οδόστρωμα, την ώρα που υπήρχε κόσμος στην περιοχή, μπροστά σε παλιό κατάστημα του Μπιτ Παζάρ.

Το Μπιτ Παζάρ είχε απασχολήσει την επικαιρότητα και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν σε σημείο του υποχώρησε το έδαφος και ένα ζευγάρι έπεσε μέσα σε μια τρύπα τριών μέτρων, με συνέπεια να τραυματιστούν.

Στο σημείο όπου άνοιξε η τρύπα έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, όμως ο χώρος -που είναι ιδιωτικός και εκτός της αρμοδιότητας του δήμου Θεσσαλονίκης- παραμένει ουσιαστικά προσβάσιμος.

Η ιστορία του Μπιτ Παζάρ

Το Μπιτ Παζάρ -που σημαίνει «Αγορά της ψείρας», λόγω των παλαιών ρούχων που πωλούνταν εκεί και ήταν γεμάτα ψείρες- βρίσκεται «κρυμμένο» στην οδό Τοσίτσα και χρησιμοποιείται πρωτίστως από παλαιοπώλες που πωλούν την πραμάτειά τους. Στην περιοχή λειτουργούν πάνω από 80 καταστήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια άνοιξαν και μεζεδοπωλεία και καφενέδες.

Το Μπιτ Παζάρ έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του '20, οπότε και Μικρασιάτες άρχισαν να καταφθάνουν στην Θεσσαλονίκη. Τότε, για να καλυφθεί η στεγαστική ανάγκη των προσφύγων δημιουργήθηκαν πολλά μικρά κτίρια, τα οποία είχαν καταστήματά στο ισόγειό τους. Το Μπιτ Παζάρ αποτελείται από επτά στοές που συνδέονται με τις οδούς Τοσίτσα και Ολύμπου.

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώρα