Ελλάδα|25.06.2024 20:46

Φωτιά στη Ναύπακτο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Η κατάσταση στο μέτωπο

Newsroom

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην περιοχή του Πλατανίτη, κοντά στη Ναύπακτο. Παρά την ελαφριά βελτίωση της κατάστασης, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 26 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Επιπλέον, μέχρι να πέσει το τελευταίο φως της ημέρας, συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ισχυροί. Ο δήμαρχος Ναυπάκτου, Βασίλης Γκίζας, ανέφερε ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται προς τα δυτικά.

112 για εκκενώσεις οικισμών

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ήχησε το πρώτο 112. Αρχικά εκκενώθηκε ο οικισμός Άνω Πλατανίτης απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά, ώστε οι κάτοικοι να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο, ενώ στη συνέχεια εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μολύκρειο και Φραγκέικα με οδηγία οι κάτοικοι να απομακρυνθούν προς Αντίρριο.

Σημειώνεται πως οι πυροσβέστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναχαιτιστεί η φωτιά πριν φτάσει σε μεγάλο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου, που βρίσκεται μεταξύ Μολυκρείου και Αντίρριου.

Κλειστή η Ιόνια Οδός

«Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς πως λόγω πυρκαγιάς έχει τεθεί σε ισχύ αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας από τον  Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αντιρρίου έως και τον Α/Κ Γαβρολίμνης» τονίζει σε ανακοίνωση η εταιρεία.

Ναύπακτοςφωτιά τώραφωτιάειδήσεις τώρα