Φωτογραφία ντοκουμέντο από το Canadair που χτύπησε σε πεύκο στη Ναυπακτία - Τι ζημιές προκλήθηκαν
NewsroomΦωτογραφία που αποκαλύπτει τη ζημιά στο φτερό ενός Canadair δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε νωρίτερα χαμηλή πτήση πάνω από την πυρκαγιά στη Ναυπακτία, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ένα πεύκο.
Ζημιές στο αεροσκάφος
Στη φωτογραφία φαίνεται το άκρο του φτερού του Canadair, ωστόσο το χτύπημα δεν επηρέασε τις επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, επιτρέποντας στους πιλότους να συνεχίσουν την πτήση τους.
Κλαδιά έχουν μπει και στον πλωτήρα, όμως τα υδραυλικά συστήματα παρέμειναν ανεπηρέαστα, επηρεάστηκαν μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Το αεροπλάνο είναι πλέον καθηλωμένο στη βάση της Ανδραβίδας και δεν μπορεί να πετάξει μέχρι να επισκευαστεί, κάτι που θα πάρει δύο ή τρεις ημέρες, στερώντας έτσι τις υπηρεσίες του από την πυροσβεστική.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, το Canadair χτύπησε σε κλαδιά πεύκου, με αποτέλεσμα να τα σπάσει.
- Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ
- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
- Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους