Ελλάδα|26.06.2024 13:16

Φωτιά τώρα: Ποια είναι η κατάσταση των μετώπων στη χώρα

Newsroom

Μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική στο Ρέθυμνο της Κρήτης, και συγκεκριμένα στα Τρία Μοναστήρια και τα Ακούμια, ενώ άλλες τρεις φωτιές καίνε σε ΔροσοπηγήΑσπρόπυργο και Λακωνία.

Πώς είναι η κατάσταση στην Κρήτη

Αρχικά, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Τρία Μοναστήρια έχει τεθεί υπό έλεγχο χάρης την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για να σβήσουν και τις τελευταίες φλόγες. Είχε σταλεί νωρίτερα και 112 ωστόσο δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση του οικισμού.

Καλύτερη είναι και η εικόνα της φωτιάς που καίει από χτες, Τρίτη, στα Ακούμια, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για την θέσουν υπό έλεγχο.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά εκτεινόταν στα δύο περίπου χιλιόμετρα «ήχησε» το 112 στους κατοίκους και επισκέπτες που βρίσκονται στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. Το 112 τους ενημέρωνε για την μεγάλη φωτιά και τους προέτρεπε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα και ξεκίνησαν ρίψεις με νερό, με την εικόνα να καλυτερεύει.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Δροσοπηγή

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Δροσοπηγή του Δήμου Ωρωπού.

Η πυρκαγιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τις φλόγες να οριοθετούνται λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια περιοχή είχαν ξεσπάσει σοβαρές πυρκαγιές και το 2015 και το 2021.

Φωτιά και στον Ασπρόπυργο

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε και στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Τζαβερδέλλα.

Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα σε περιοχή, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν απειλούνται. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα. Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Λακωνία

Φωτιά ξέσπασε και στην Λακωνία και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Σπηλιά.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει σε αγροτοδασική έκταση, βορειοδυτικά του οικισμού. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

φωτιάΚρήτηπυρκαγιάφωτιά τώραπυροσβεστική