Ελλάδα|26.06.2024 16:50

Τι λέει συγγενής της γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε από δημοσιογράφο της ΕΡΤ: «Έμενε σε φίλη της για να μην την δούμε σε αυτή την κατάσταση»

Newsroom

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση είναι η δημοσιογράφος, που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο της, που είναι επίσης δημοσιογράφος.

«Χθες η ίδια μου αποκάλυψε τι συνέβη. Ήταν χτυπημένη δύο μέρες πριν αλλά μας απέφευγε. Έμενε σε μια φίλη της προφανώς, για να μην την δούμε σε αυτή την κατάσταση. Με τον δράστη είχαν σχέση λίγο καιρό, κάποιους μήνες. Η κοπέλα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, είναι μαύρο χάλι. Είναι χτυπημένη στο κάτω μέρος του προσώπου, στη γνάθο», δήλωσε συγγενής του θύματος στο MEGA.

«Όλοι οι δικοί της άνθρωποι είμαστε στο πλευρό της. Πάντα συζητούσαμε για θέματα που αφορούσαν τη βία και η ίδια έκανε σχετικά ρεπορτάζ. Ποτέ δεν το περιμέναμε όλο αυτό που συνέβη. Μακάρι να είναι το τελευταίο περιστατικό. Τον δράστη τον γνωρίζαμε από την τηλεόραση, δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η βία», συμπλήρωσε. 

Είχε και στο παρελθόν κακοποιητική συμπεριφορά

Σε βάρος του 45χρονου δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη  για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος. Η πρώην σύζυγος του επιβεβαιώσε ότι είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παρελθόν, αλλά δεν επιθυμούσε να καταθέσει περισσότερα.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Μετά το σοβαρό περιστατικό, η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως ο δημοσιογράφος παύθηκε από τα καθήκοντά του: «Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Το χρονικό

Η δημοσιογράφος που εργάζεται επίσης ΕΡΤ, μετέβη την Τρίτη το μεσημέρι στο ΑΤ Ομονοίας, χτυπημένη, για να καταγγείλει τον δράστη και επίσης δημοσιογράφο, έχοντας μαζί της βεβαίωση από το νοσοκομείο ΚΑΤ, η οποία ανέφερε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον Πειραιά τον δράστη και τον συνέλαβαν. Η 30χρονη αναμένεται να εξεταστεί και από ιατροδικαστή ενώ της δόθηκε από την αστυνομία panic button.

ενδοοικογενειακή βίαΕΡΤδημοσιογράφοςειδήσεις τώραβία