Ελλάδα|26.06.2024 17:00

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Newsroom

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή (28/6) η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του. 

Ο 45χρονος μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Το δικαστήριο καλεί τις καταγγέλουσες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και να ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Δίωξη  για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή 

Σε βάρος του 45χρονου δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη  για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος. Η πρώην σύζυγος του επιβεβαιώσε ότι είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Μετά το σοβαρό περιστατικό, η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως ο δημοσιογράφος παύθηκε από τα καθήκοντά του: «Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Το χρονικό

Η δημοσιογράφος που εργάζεται επίσης ΕΡΤ, μετέβη την Τρίτη το μεσημέρι στο ΑΤ Ομονοίας, χτυπημένη, για να καταγγείλει τον δράστη και επίσης δημοσιογράφο, έχοντας μαζί της βεβαίωση από το νοσοκομείο ΚΑΤ, η οποία ανέφερε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον Πειραιά τον δράστη και τον συνέλαβαν. Η 30χρονη αναμένεται να εξεταστεί και από ιατροδικαστή ενώ της δόθηκε από την αστυνομία panic button.

ειδήσεις τώραΕΡΤενδοοικογενειακή βίαδημοσιογράφος