Ελλάδα|26.06.2024 22:11

Ενδοοικογενειακή βία: Σοκ για τις καταγγελίες ξυλοδαρμών από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ – Έρευνα εισαγγελέα

Newsroom

Κρατούμενος παραμένει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία κατά της συντρόφου του μετά την αναβολή της δίκης σε βάρος του. Όλα αυτά την ώρα που και η εν διαστάσει σύζυγός του, τον καταγγέλλει για άγριο ξυλοδαρμό.

Ζήτησαν και τα δύο θύματα panic button

Οι δυο γυναίκες κατήγγειλαν σωματική βία και απειλές κατα περίπτωση σε βάρος τους και διετάχθη διενέργεια έρευνας από τον εισαγγελέα ενδοοικογενειακής βίας. Και οι δυο καταγγέλλουσες έχουν ζητήσει την τοποθέτηση της εφαρμογής panic button στα κινητά τους τηλέφωνα.


Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA Κωνσταντίνα Δημογλίδου επισήμανε «Έχει καταγγείλει σωματική βία η συγκεκριμένη κοπέλα, δεν γνωρίζω ακριβώς τι άλλα αδικήματα έχει καταγγείλει, αν υπάρχει και η απειλή ή η εξύβριση όπως συνοδεύονται από την καταγγελία κάποιου θύματος, έχει νοσηλευτεί και σε κάποιο νοσοκομείο όποτε υπάρχουν αποδεικτικά για την κακοποίηση που έχει δεχτεί».

Τι απαντά ο δημοσιογράφος – Προκαλεί ο δικηγόρος του

Ο κατηγορούμενος απο την πλευρά του υποστηρίζει ό,τι πρώτος προκλήθηκε από την καταγγέλλουσα για αυτό και έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος της νυν συντρόφου του για σωματική βια και εξύβριση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δικηγόρος του προχώρησε σε προκλητικό τόνο, ένα βήμα παραπάνω… διαμοιράζοντας την ευθύνη:

«Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος έχει όμως προκληθεί, δεν είναι ακριβή τα δημοσιεύματα που μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει στον τύπο. Έχει προκληθεί και σε έναν καυγά όπως γνωρίζετε ποτέ δεν φταίει μόνο ένας, οπότε θα έλεγα μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις, να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε την έκβαση».

Η καταγγελία της νυν συντρόφου έγινε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ξημερώματα Δευτέρας η καταγγέλλουσα μετέβη στο νοσοκομείο ΚΑΤ για την αντιμετώπιση των τραυμάτων της, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία λάμβανε απειλητικά μηνύματα από τον κατηγορούμενο.

εισαγγελέαςειδήσεις τώραενδοοικογενειακή βίαξυλοδαρμόςΕΡΤδημοσιογράφος