Ελλάδα|27.06.2024 08:44

Φυλακές Κορυδαλλού: Το χρονικό της άγριας συμπλοκής μεταξύ των βαρυποινιτών - Ο δράστης είχε σκοτώσει το 2011 πατέρα και βρέφος

Newsroom

«Βγήκαν τα μαχαίρια» κυριολεκτικά στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ των βαρυποινιτών της Δ' πτέρυγας το μεσημέρι της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ένας να πέσει νεκρός και ένας να τραυματιστεί. Οι αρχές διενεργούν προανάκριση για το περιστατικό και τις πραγματικές αιτίες ενώ ψάχνουν να βρουν το κουζινομάχαιρο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο φονικό.

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με τον 35χρονο Α.Ν κρατούμενο από την Αλβανία να πέφτει νεκρός και τον 42χρονο δράστη από το Κόσσοβο- ο οποίος ομολόγησε - να μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Η ασήμαντη αφορμή και το κοινό τους παρελθόν 

Όλα έγιναν όταν ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ δυο ομάδων Αλβανών βαρυποινιτών για ασήμαντη αφορμή, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους είπαν να μπουν στα κελιά τους. Κάποιοι συμφωνούσαν, κάποιοι όχι γιατί είχε πολλή ζέστη και έτσι ξέσπασε η συμπλοκή.

Κατά πληροφορίες, θύμα και δράστης είχαν αποδράσει μαζί κατά το παρελθόν. Ο δράστης εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για δολοφονία ενός πατέρα και του παιδιού του στην Καλαμάτα το 2011.

«Αφορμή ήταν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

«Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Θεωρώ ότι η προανάκριση και ανάκριση θα δείξει τις πραγματικές αιτίες γιατί η αφορμή από ότι ακούσατε ήταν μια διαφωνία για το αν θα μπουν στα κελιά τους. Εκτίμησή μου είναι ότι ήταν η αφορμή γιατί δεν μπορεί μια τέτοια διαφωνία να οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε στην τηλεόραση του OPEN, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Νεκτάριος Λουκόπουλος.

Ο δράστης είχε σκοτώσει το 2011 πατέρα και βρέφος

Εντωμεταξύ, το ποινικό μητρώο του 42χρονου δράστη, είναι βαρύ καθώς το 2011 είχε σκοτώσει φρικτά ομοεθνή του μαζί με το 23 μηνών παιδί του στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ο δράστης σκότωσε πρώτα το παιδί με μαχαίρι μπροστά στα μάτια του πατέρα για να βλέπει και στη συνέχεια τον σκότωσε με σφαίρα στο κεφάλι.

Βαρύ και το ποινικό μητρώο του θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είχε βαρύ παρελθόν. Ήταν προφυλακισμένος από το 2017 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας καθώς και μία ηλικιωμένη επίσης σε ληστεία. 

Μάλιστα, το 2018 στη διάρκεια μεταγωγής του στην Κρήτη, είχε αποδράσει από το πλοίο και είχε συλληφθεί δύο ημέρες αργότερα ταμπουρωμένος σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Αντίστοιχα, ο τραυματίας είναι έγκλειστος για υπόθεση ναρκωτικών. Έχει τραύματα στην πλάτη, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο. 

δολοφονίαΚορυδαλλόςφυλακές Κορυδαλλούσυμπλοκήειδήσεις τώρα