Ελλάδα|28.06.2024 15:21

Μακρυνίτσα: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 36χρονος που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της

Newsroom

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ο 36χρονος που τον Απρίλιο του 2021 σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του και τον αδελφό της, μαχαιρώνοντας τους.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ποινή δις ισόβια και 6 χρόνια κάθειρξη. Ο 36χρονος από την Μακρυνίτσα είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια κάθειρξη για την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, του αδερφού της και τον τραυματισμό της πρώην πεθεράς του.

Ισχυρίστηκε ότι είχε μειωμένο καταλογισμό 

Κατά την απολογία του επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό και υποστήριξε ότι δεν θυμάται τι συνέβη τη μοιραία μέρα, 5 Απριλίου του 2021.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην ερώτηση της έδρας «τι θέλει από το δικαστήριο» ο ίδιος ψέλλισε «να αλλάξει η ποινή»

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ζήτησε να μην του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας είχε κρίνει ένοχο τον 36χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι μπήκε στο σπίτι της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του και της κατάφερε μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, ενώ, στη συνέχεια, μαχαίρωσε θανάσιμα και τον 29χρονο αδερφό της και τραυμάτισε την πρώην πεθερά του. Οι γονείς και οι συνήγοροι των θυμάτων δήλωσαν δικαιωμένη με την απόφαση του Δικαστηρίου.

μαχαίριανθρωποκτονίαδολοφονίαειδήσεις τώραεπίθεση με μαχαίριΜακρυνίτσα