Ελλάδα|28.06.2024 22:53

Χαλκιδική: Συντονιστής του ΕΚΑΒ περιγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για επαναφορά της 13χρονης που χτυπήθηκε από κεραυνό

Newsroom

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν εθελοντές και διασώστες για να επαναφέρουν τη 13χρονη που χτύπησε κεραυνός σε παραλία της Χαλκιδική, δυστυχώς, ήταν άκαρπες και το κορίτσι κατέληξε.

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή», επεσήμανε ο Γιώργος Κοντός, συντονιστής του διασωστών του ΕΚΑΒ. 

«Η κατάληξη ήταν τραγική»

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία … Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε, κινητοποιήθηκε και ένα όχημα ταχείας επέμβασης, αλλά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. «Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες, το σύστημα κάνει μαλάξεις από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε».

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική», είπε.

Το χρονικό

Η οικογένεια, που ζει στα Νέα Μουδανιά, είχε επισκεφτεί το Ποσείδι για μερικές στιγμές χαλάρωσης. Ξαφνικά, σήμερα (28/6) το μεσημέρι ένα μπουρίνι χτύπησε την περιοχή. Καθώς η ανήλικη και η μητέρα της έβγαιναν από τη θάλασσα, τις χτύπησε κεραυνός.

Η 13χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, έχασε τις αισθήσεις της, ενώ η μητέρα της που δέχθηκε μικρότερο ηλεκτρικό φορτίο εκτινάχθηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Η μητέρα εκτινάχθηκε από τον κεραυνό 

Λουόμενοι και έπειτα διασώστες του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο ρίχτηκαν στην ανήλικη, κάνοντας επί ώρες προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τελικά, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος της.

κεραυνόςθάνατοςΧαλκιδικήειδήσεις τώρα