Ελλάδα|29.06.2024 17:40

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ο ΔΕΔΔΗΕ διαψεύδει ότι προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα

Newsroom

Στη διάψευση ότι η φωτιά στην Πάρνηθα προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ, την ώρα που το μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να δείχνει ότι το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα ρεύματος. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μαρτυρίες κατοίκων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο στο βουνό της Πάρνηθας, ανέφεραν ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα ρεύματος.

Θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων, όπως τόνισε, και γι' αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Παράλληλα στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Επίσης, ο κ Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας.

«Γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν, είναι δύσκολες και επικίνδυνες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι 40 πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

φωτιά τώραΔΕΔΔΗΕΠάρνηθαειδήσεις τώραφωτιά