Ελλάδα|29.06.2024 22:34

Φωτιά στη Σέριφο: Νύχτα αγωνίας για το ανεξέλεγκτο μέτωπο - Σπεύδουν δυνάμεις από Αθήνα και Σύρο

Newsroom

Μεγάλες και απειλητικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στη Σέριφο.

Η κατάσταση δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, την ώρα που οι πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό της έργο.

Μεγάλα τα μέτωπα

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς και υδροφόρες του δήμου, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αρχικά έγιναν προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς η οποία κατέβαινε προς τις περιοχές Λιβαδάκια και Ράμμου. Ωστόσο με τη βοήθεια των ανέμων εξαπλώθηκε ακόμα περισσότερο. Ένα μεγάλο μέτωπο καίει στην περιοχή Καλό Αμπέλι, ενώ ένα άλλο πηγαίνει προς την περιοχή Καράβι.

Σπεύδουν δυνάμεις από Αθήνα και Σύρο

Η προσπάθεια της κατάσβεσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο περνούν οι ώρες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ παράλληλα στο σημείο επιχειρούσαν μόλις 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ με την πάροδο της ώρας αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα με 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο που περίπου στις 8 έκαναν τις τελευταίες τους ρίψεις.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση να απευθύνει εκκλήσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με εντολή από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να μεταφερθούν πυροσβέστες από τη Σύρο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το πλοίο «Άρτεμις» μετέφερε δύο οχήματα και 12 πυροσβέστες, ενώ σε ετοιμότητα είναι και τα πλοία «Άνεμος» και «Διονύσος Σολωμός» για να μεταφέρουν ακόμη περισσότερους πυροσβέστες και οχήματα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, μεταβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Εκκενώσεις οικισμών

Συνολικά οχτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί.  Αρχικά με μήνυμα από το 112, διατάχθηκε η εκκένωση των περιοχών Ράμος και Λιβάδι.

Αργότερα, με νέο μήνυμα, κλήθηκαν όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112, εστάλη στις 21:01, με το οποίο όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λιβαδάκια και Καράβι καλούνται να απομακρυνθούν προς Λιβάδι.

ειδήσειςφωτιάπυροσβεστικήφωτιά τώραΣέριφοςειδήσεις τώρα