Ελλάδα|30.06.2024 14:10

Απόστολος Λύτρας: Η αποκαλυπτική γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε την σύζυγό του

Newsroom

Στο φως της δημοσιότητας, έρχεται ένα έγγραφο - ντοκουμέντο για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα.

Συγκεκριμένα, το MEGA αποκαλύπτει την γνωμάτευση του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη σύζυγο του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου, το βράδυ του ξυλοδαρμού και ο οποίος τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Τι έγραψε ο γιατρός στη γνωμάτευσή του

Το ιατρικό έγγραφο αναφέρει: «Έγινε κλινικός, απεικονιστικός και εργαστηριακός έλεγχος. Φέρει κεφαλαιματώματα τριχωτού, οιδήματα μετώπου, οφθαλμικών κόγχων άμφω, ρινός, ζυγωματικών, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού αυτός και τραύματα γλώσσας. Απεικονιστικά φέρει κάταγμα ρινικού οστού. Έγινε σύσταση για εισαγωγή και 24ωρη παρακολούθηση. Οίδημα δεξιάς παλάμης και αριστερού δακτύλου».

Ζήτησε άρση τηλεφωνικού απορρήτου η Σοφία Πολυζωγοπούλου - Τι αναφέρει στο υπόμνημα

Την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα ζητά η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, μέσω υπομνήματός της.

Το θύμα ενδοοικογενειακής βίας επικαλείται την τηλεφωνική συνομιλία του συζύγου της με άτομο στο οποίο λέει «ελπίζω να μην μπλέξω», προσπαθώντας να αποδείξει ότι η μεταμέλεια του ποινικολόγου είναι προσχηματική.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο υπόμνημά της η κυρία Πολυζωγοπούλου αναφέρει: «Ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος Απόστολος Λύτρας αντί να με μεταφέρει ως όφειλε, στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς την θέλησή μου, να με μεταφέρει από το σημείο του βαρύτατου τραυματισμού μου στη Βουλιαγμένη στη μέχρι τότε συζυγική οικία στο Γέρακα, και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση.

Ο λόγος που με πήγε στην μέχρι τότε συζυγική οικία, εκθέτοντάς με σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής και σε κατάσταση ανασφαλή πλέον για την ζωή μου, ήταν προφανώς πως ήθελε να αποφύγει την σύλληψή του και όλες τις περαιτέρω διαδικασίες. Ήδη ευρισκόμενοι στην μέχρι τότε συζυγική οικία, και ενώ ανέβηκα στον 1ο όροφο για να πατήσω το κουμπί πανικού του συναγερμού της οικίας, ώστε να δοθεί αυτομάτως σήμα στην αστυνομία, εκείνος με πρόλαβε, το πήρε και το κράτησε, όπως εξακολουθούσε να κρατεί και το κινητό μου τηλέφωνο, αποστερώνοντας μου τη δυνατότητα να ζητήσω βοήθεια. Ζαλιζόμουν πάρα πολύ και αιμορραγούσα πολύ από την μύτη. Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο. Προκειμένου να τον καθησυχάσω και να σώσω τη ζωή μου, που κινδύνευε άμεσα, του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο, δεν θα πως ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου, κάτι που φαίνεται ότι πίστεψε κατά την χρονική αυτή στιγμή (...)».


Τι είπε στο τηλέφωνο ο Λύτρας για τον ξυλοδαρμό 

Στη συνέχεια αναφέρει πως «ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα, μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου, και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθοδόν τον ακούω που μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του ''έγινε μ... έχω χτυπήσει άσχημα την Σοφία, την πάω στην Ε... ελπίζω να μην μπλέξω».

Όπως αναφέρει το θύμα, υπάρχει «και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο προς εμένα και τρίτα πρόσωπα».

γιατρόςγνωματεύσειςειδήσεις τώραξυλοδαρμόςενδοοικογενειακή βίαΑπόστολος Λύτρας