Ελλάδα|30.06.2024 14:36

Φωτιά στην Κερατέα: Καμένα σπίτια, εκκενώσεις οικισμών και μάχη με τους ανέμους

Newsroom

Εκτός ελέγχου καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην Κερατέα Αττικής με τους πυροσβέστες να δίνουν υπεράνθρωπες μάχες για να περιορίσουν το μέτωπο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους θυελλώδεις ανέμους που έχουν ριπές έως 9 μποφόρ!

Καμένα σπίτια

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 36 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Βάσει των πρώτων αναφορών από το πεδίο, έχουν καεί δύο με τρία σπίτια, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ζημιές. Το 112 έχει στείλει SMS για εκκένωση οικισμών.

 

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα ωστόσο επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κοντά σε στρατιωτική βάση οι φλόγες

Μηνύματα από το 112

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί.Λίγο μετά τις 14:15, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του Αγίου Κωνσταντίνου Λαυρίου, από Καμάριζα, προς το Λαύριο.

Δείτε το βίντεο του orangepress.gr:

Στις 13:46 εστάλη μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και Άγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο». Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα να απομακρυνθούν Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο.

Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι παραμένουν ακόμα στην περιοχή και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, ρίχνοντας νερό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της φωτιά η Τροχαία ανακοίνωσε πως διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:

  • Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από την πλευρά Τογάνι
  • Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από είσοδο για Μαρκάκι
  • Λεωφόρος Σουνίου και Λ.Καραμανλή
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης
  • Επαρχιακή οδός Κερατέας - Ανάβυσσου και Παλαιά Λ. Λαυρίου


φωτιάφωτιά τώραπυροσβεστικήΚερατέαειδήσεις τώρα