Ελλάδα|30.06.2024 16:41

Φωτιά: «Μάχη» με τα πύρινα μέτωπα σε Σταμάτα, Λαμία, Άνδρο και Αυλίδα – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Newsroom

Μεγάλη «μάχη» με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε πολλά ενεργά μέτωπα στη χώρα.

Πριν από λίγο νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή της Σταμάτας στον Διόνυσο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο. Στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 16:30 ήχησε μήνυμα από το 112 όπου ζητά από τους κατοίκους των γύρω περιοχών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, φωτιά ξέσπασε στο Βαθύ Αυλίδος. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, της 4ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχάνημα έργου ΟΤΑ.

Μεγάλο μέτωπο στην Καμηλόβρυση

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη και στη Λαμία και συγκεκριμένα στο δρόμο προς Δομοκό στο ύψος της Καμηλόβρυσης.

Σύμφωνα με το lamiareport, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 14:30 μέσα από καταυλισμό ρομά, ωστόσο αυτή φορά ξέφυγε και λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα σε δασική έκταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΠΥ στη Λαμία σήμανε συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και 1 ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη.

Δίνεται μεγάλη μάχη για να περιοριστεί η πυρκαγιά, που μέχρι στιγμής είναι ανεξέλεγκτη.

Συναγερμός στην Άνδρο

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε νωρίτερα, στη χώρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Πέτρος, στην Άνδρο.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και έχει δοθεί εντολή να επιχειρήσει και ένα ελικόπτερο. 

ειδήσειςφωτιά τώραειδήσεις τώραπυροσβεστικήφωτιά