Ελλάδα|30.06.2024 21:18

Φωτιά: Συνελήφθη εμπρηστής στη Ραφήνα για δεύτερη φορά σε 15 ημέρες

Newsroom

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στο Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Ανάμεσά τους και ένας εμπρηστής για φωτιά που ξέσπασε πλησίον του ρέματος Ραφήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω εμπρηστής ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγω στις 16 Ιουνίου και του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Την Κυριακή (30/6) οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί. Του επιβλήθηκε επίσης διοικητικό πρόστιμο 8.538 ευρώ.

Οι άλλες δυο συλλήψεις

Το Σάββατο (29/6) συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, εμπρηστής για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500 ευρώ. Σήμερα (30/6), συνελήφθη ύποπτος ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ασκέλι Πόρου, του Δήμου Πόρου Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Εκτός από τις συλλήψεις επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Συγκεκριμένα:

Επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 1.933 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ύποπτο, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.250 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, σε ύποπτο, ο οποίος προέβη σε χρήση αυτοσχέδιας συσκευής έψησης σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη νήσο Θάσο.

Σήμερα (30/6) επιβλήθηκε πρόστιμο 2.250 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε ύποπτο, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Χαλάστρας, του Δήμου Δέλτα, στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.625 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ύποπτο, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην κοινότητα Αρβανίτη, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

πρόστιμασυλλήψειςφωτιάειδήσεις τώραφωτιά τώραειδήσεις