Ελλάδα|01.07.2024 08:10

Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι ενώ η φωτιά μαινόταν - Δείτε βίντεο

Newsroom

Ολονύχτια μάχη έδωσε η πυροσβεστική στη Ζάκυνθο για να περιορίσουν φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα.Την ίδια ώρα, ορισμένοι διασκέδαζαν απτόητοι στο πανηγύρι του χωριού.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται πολίτες σε κύκλο να χορεύουν, ενώ ο ουρανός έχει γίνει κόκκινος από τις φλόγες.

Το βίντεο προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με ορισμένους χρήστες να χαρακτηρίζουν τις εικόνες ντροπιαστικές. «To να χορεύεις στο πανηγύρι του χωριού, ενώ κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σου το δάσος καίγεται, είναι η επιτομή της αθλιότητας αυτού του λαού», έγραψε χρήστης. «Καίγεται και η Ζάκυνθος. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου αλλά το γλέντι καλά κρατεί», έγραψε άλλος. 

Κρίσιμη η κατάσταση της φωτιάς

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη αλλά παραμένει κρίσιμη.

«Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο».

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα.

φωτιάΖάκυνθοςειδήσεις τώραπανηγύριαφωτιά τώρα