Ελλάδα|01.07.2024 14:25

Ωραιόκαστρο: 15 αγριογούρουνα έκαναν βόλτα - «Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι»

Newsroom

Όλο και περισσότερα αγριογούρουνα κάνουν την εμφάνισή τους σε αστικούς ιστούς, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Το βράδυ της Κυριακής  στους δρόμους του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, περισσότερα από 15 αγριογούρουνα έκαναν τη βόλτα τους, σε κατοικημένη περιοχή πλησίον του πάρκου της Μονάδας Αυτιστικών Ατόμων «Ελπίδα».

 

«Δεν τολμάμε να βγούμε από το σπίτι μας»

«Έκανα χθες το βράδυ τη βόλτα μου και ξαφνικά τα είδα μπροστά. Δύο μεγαλόσωμα και πολλά μικρά αγριογούρουνα ηλικίας δύο – τριών το πολύ τεσσάρων μηνών, πάνω από 15 στο σύνολο έκαναν τη βόλτα τους σε κατοικημένη περιοχή. Γινόταν χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο Ηρακλής Τσακαλίδης, πρώην αντιδήμαρχος της περιοχής, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και κυριευμένοι από τον φόβο.

«Οι κάτοικοι που μένουν στους γύρω δρόμους, είναι πραγματικά ανάστατοι. "Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι" λένε χαρακτηριστικά και η αλήθεια είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε παρόμοιο θέαμα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει καθημερινά και στα τελευταία σπίτια του Παλαιόκαστρου στον δρόμο προς Νεοχωρούδα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη συμβαίνει όχι γιατί τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα είναι επιθετικά, ωστόσο «σου προκαλούν δέος αλλά δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσουν, αν κάτι τα ενοχλήσει κι αυτό επιφέρει τον φόβο. Επιπλέον είναι και το δέος που νιώθεις όταν αντικρίζεις, καθώς είναι επιβλητικά ζώα» κατέληξε.

Σημειώνεται πως τα άγρια ζώα πλησιάζουν σε κατοικημένη περιοχή κυρίως λόγω έλλειψης τροφής

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώρααγριογούρουνα