Ελλάδα|02.07.2024 11:47

Ιωάννινα: Στον εισαγγελέα 6 άτομα για το κύκλωμα στις φυλακές - Ο ρόλος «κλειδί» της συντρόφου βαρυποινίτη

Newsroom

Έξι συλλήψεις έκανε η αστυνομία στις φυλακές των Ιωαννίνων μετά από έρευνες για κύκλωμα διαφθοράς, με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στον εισαγγελέα. 

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός, δύο διοικητικοί υπάλληλοι των φυλακών, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η σύντροφος ενός κρατουμένου. Τρεις από τους συλληφθέντες είναι γυναίκες.

Γυναίκα που φέρεται να διατηρούσε σχέση με κρατούμενο, κατηγορείται ότι μετέφερε τα ποσά που κατέληγαν στον λογαριασμό του βαρυποινίτη.

Εμπλοκή στο παράνομο κύκλωμα φέρεται να είχαν τόσο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όσο και αστυνομικός που είναι αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.


Αποδεικτικό υλικό στα χέρια των Αρχών

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας αξιοποίησαν πληροφορίες που έφθασαν στους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ εδώ και καιρό, για την δράση του κυκλώματος στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων. Αυτές αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών τόσο εντός όσο και εκτός της φυλακής. Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στην διάθεσή τους υλικό που αποδεικνύει την δράση της σπείρας.

Η επιχείρηση έγινε το πρωί της Δευτέρας. Στην έρευνα συμμετείχαν κλιμάκια του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, άνδρες των ΕΚΑΜ και διμοιρία των ΜΑΤ.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από τον Εισαγγελέα από την Θεσσαλονίκη, που ηγείται της έρευνας. Εργαζόμενοι της φυλακής μεταφέρονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Ιωάννινακύκλωμαειδήσεις τώρασυλλήψειςφυλακές