Ελλάδα|02.07.2024 18:38

Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών η ζωή του 54χρονου τοπογράφου που εκτελέστηκε – Βίντεο ντοκουμέντο με ύποπτη μηχανή εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom

Την άκρη του νήματος για την μαφιόζικη εκτέλεση σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στο Ψυχικό ψάχνει η Αστυνομία.

Το θύμα όπως και ο συνέταιρός του που διατηρούν τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία στο Ψυχικό, δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για το παραμικρό. Ήταν γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Έκανε τοπογραφικές μελέτες κι άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών.

Τα πιο πετυχημένα deals φαίνεται να τα έκλεινε στη Μύκονο. Εκεί το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια. Μάλιστα, ο 54χρονος απέκτησε αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο νησί των ανέμων, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

«Δεν έδινε δικαιώματα»

«Από το 1997 εργαζόταν και έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με την δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου» σχολίασε στο MEGA ο Δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης. Το θύμα της επίθεσης είχε κάνει επιχειρηματικά ανοίγματα και στο εξωτερικό καθώς φέρεται να έκλεινε δουλειές σε γειτονικές χώρες, όπως η Ρουμανία.

«Άνθρωπος καθαρός σε όλες του τις σχέσεις»

Στενός φίλος του 54χρονου τοπογράφου που τους συνδέει φιλία τριάντα ετών μίλησε στο MEGA για το θύμα όπως τον γνώριζε.

«Ήταν ένας άνθρωπος μηχανικός, επιστήμονας, άρτια εκπαιδευμένος, ο οποίος βοήθαγε όλο τον κόσμο, όλο τον κόσμο. Δεν υπήρχε άνθρωπος να του ζητήσει βοήθεια και να μην τον βοηθήσει. Τι να σας πω, ότι μεγάλο μέρος της νέας νομοθεσίας έβγαινε από αυτό το γραφείο; Η δραστηριότητά του ήταν ότι κάθε Πέμπτη, πήγαινε και μέτραγε στη Μύκονο ως τοπογράφος. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα», είπε αρχικά ο στενός φίλος του θύματος.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις. Να βρεθούν αυτοί οι αλήτες, τουλάχιστον να απαλλαχθεί η σκέψη μας από όλο αυτό το πράγμα. Δεν πάει το μυαλό μου πουθενά. Με όποιον φίλο μιλήσαμε τώρα, αυτό είπε «ένα τραγικό λάθος». Μόνο ένα μεγάλο λάθος να έχει γίνει εκεί. Μόνο ένα τραγικό, μεγάλο λάθος της μαφίας. Έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τη δουλειά του».

Η ύποπτη μηχανή

Τις τελευταίες ώρες έχουν φτάσει στις Αρχές πάνω από 18 βίντεο που καταγράφουν το σημείο της δολοφονίας από τη στιγμή της εκτέλεσης μέχρι τη διαφυγή του δράστη. Ένα από αυτά τα βίντεο παρουσίασε το MEGA. Στο αποκλειστικό βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο δράστης με τη μοτοσυκλέτα κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας. Χρονικά το βίντεο ταιριάζει με την ώρα της δολοφονίας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται εάν ο αναβάτης της μηχανής είναι και ο δράστης.

Η σχέση του θύματος με τη Μύκονο

Σχέσεις και επαφές που είχε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στο Ψυχικό με το νησί της Μυκόνου, ξεσκονίζουν οι Αρχές, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη «μαφία της οικοδομής» στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, το θύμα ήταν μηχανικός τοπογράφος και  το 90% της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήταν στο νησί της Μυκόνου.

 Είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό 

Οι Αρχές έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους για αυτές του τις δραστηριότητες στο νησί και αναζητούν πληροφορίες για κάποιες αγοραπωλησίες σε κτήματα τα οποία τα αρχικά είχαν χαρακτηριστεί πως δεν μπορούσαν να οικοδομηθούν και είχαν πουληθεί ως «φιλέτα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν διάφορες καταγγελίες πως μπορεί να εμπλέκεται η μαφία της οικοδομής στο νησί, μια εγκληματική οργάνωση που έχει πλούσιο παρελθόν. Υπενθυμίζεται πως και ένας αρχαιολόγος είχε καταγγείλει το βάναυσο ξυλοδαρμό του από την συγκεκριμένη μαφία.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μια καταγγελία του θύματος από το 2021 για ξυλοδαρμό του από αγνώστους στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν και διάφορες ανεπίσημες καταγγελίες ακόμα και για ξυλοδαρμούς στη Μύκονο, οι οποίες δεν έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έγινε η εκτέλεση – Δύο γεμιστήρες άδειασε ο δράστης

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. έχει υλικό από κάμερα που φαίνεται πώς έγινε η δολοφονία. Ο δράστης ήταν ένας, φορούσε λευκό κράνος και κινούνταν σε μηχανή με πλαστές πινακίδες. Ο εκτελεστής μάλιστα χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες για να εκτελέσει τον άνδρα.

Τον ακολούθησε από το σπίτι 

Ερώτημα είναι αν είχε στήσει καρτέρι στο θύμα καθώς το σημείο όπου δολοφονήθηκε είναι έξω από την εταιρεία που συνεργαζόταν το θύμα ή τον ακολουθούσε από το σπίτι. Οι Αρχές εκτιμούν πως έγινε το δεύτερο, σύμφωνα με τα στοιχεία και έτσι αποκλείεται το σενάριο να δολοφόνησε λάθος άνθρωπο, παρ΄ότι υπήρξε αναταραχή για το γεγονός πως το όχημα είναι του συνεταίρου του δολοφονηθέντα.

Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς φαίνεται πως ο εκτελεστής ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και δεν φαίνεται να ανησυχούσε να κάνει μια εν ψυχρώ δολοφονία σε μια περιοχή με πολύ κόσμο που έχει και μεγάλη αστυνομική παρουσία καθώς είναι κοντά στο Πεντάγωνο.

μαφίαΨυχικόδολοφονίαειδήσειςειδήσεις τώρα