Ελλάδα|02.07.2024 22:39

Ψυχικό: Φύλλο και φτερό οι επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου τοπογράφου – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών - Στο κάδρο η μαφία της Μυκόνου

Newsroom

Στην Μύκονο θα αναζητήσουν την άκρη του νήματος οι αστυνομικοί προκειμένου να διαλευκάνουν τα κίνητρα της μαφιόζικου χτυπήματος το πρωί της Τρίτης (2/7) στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στο Ψυχικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 54χρονος τοπογράφος.

Το θύμα είχε πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί για αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο, το μαφιόζικο χτύπημα, να έχει άμεση σχέση με τη μαφία της Μυκόνου.

Από τη Μύκονο... στην Πάρο και την Ίο

Ο 54χρονος ήταν ένας επαγγελματίας τοπογράφος που τον γνώριζαν όλοι στη Μύκονο. Είχε πολύ έντονη επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί και όλοι τον χαρακτηρίζουν ως έναν πάρα πολύ καλό τοπογράφο, ο οποίος αναλάμβανε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είχε επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και στην Πάρο και στην Ίο.

Τα βλέμματα στη μαφία της Μυκόνου

Η αστυνομία μελετά ήδη φακέλους στην προσπάθειά της να εντοπίσει τον δράστη. Ψάχνουν να δουν αν πίσω από τη δολοφονία αυτή είναι η μαφία της Μυκόνου. Η έρευνα ωστόσο θα επεκταθεί και στην Πάρο και στην Ίο καθώς εκεί είχε επεκτείνει και τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Οι Αρχές, στέκονται επίσης σε μια ειδίκευση που είχε το θύμα σε οικόπεδα κοντά στον Αιγιαλό. Επίσης εξετάζουν κάθε φάκελο με τον οποίο ασχολήθηκε ο τοπογράφος και με υποθέσεις που ασχολήθηκε και είχαν να κάνουν με την αλλαγή χρήσης γης. Δηλαδή αν υπήρχαν κάποια αγροτεμάχια που έγιναν «φιλέτα» και οικόπεδα και πως έγινε αυτή η αλλαγή και σε ποιους ανήκαν όταν ήταν αγροτεμάχια. Επίσης θα ελεγχθούν τι έγιναν μετά, αν έγιναν οικόπεδα, αν πουλήθηκαν και αν χτίστηκαν.

Τέλος, είναι γνωστό πως είχε πολύ καλή σχέση με έναν εργολάβο στη Μύκονο και το πιο σημαντικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το real estate. Ένα ζήτημα άλλωστε που έχει ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων στα νησιά και έχει φτάσει και στα όρια του οργανωμένου εγκλήματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN.

«Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα τον σκοτώσουν»

Από το πρωί της Τρίτης (2/7) συγκλονίζει η υπόθεση με το στυγερό έγκλημα στο Ψυχικό, με θύμα τον 54χρονο τοπογράφο.

Πρόκειται για πατέρα δυο παιδιών ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστο δράστη μέσα στο αυτοκίνητό του με πολλές σφαίρες, στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό.

«Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του»

Την ίδια στιγμή, αναμενόμενη χαρακτήρισε την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, με δηλώσεις του στο MEGA.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος που βοηθούσε τους πάντες».

Κατόπιν ο δικηγόρος μίλησε για μια μεταβολή που συνέβη στην ζωή του 54χρονου τοπογράφου και που όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «του άλλαξε την ζωή».

«Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Ασχολείτο με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά».

Η σχέση του θύματος με τη Μύκονο

Σχέσεις και επαφές που είχε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στο Ψυχικό με το νησί της Μυκόνου, ξεσκονίζουν οι Αρχές, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη «μαφία της οικοδομής» στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, το θύμα ήταν μηχανικός τοπογράφος και  το 90% της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήταν στο νησί της Μυκόνου.

Οι σχέσεις του θύματος με την Μύκονο – Είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό το θύμα   

Οι Αρχές έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους για αυτές του τις δραστηριότητες στο νησί και αναζητούν πληροφορίες για κάποιες αγοραπωλησίες σε κτήματα τα οποία τα αρχικά είχαν χαρακτηριστεί πως δεν μπορούσαν να οικοδομηθούν και είχαν πουληθεί ως «φιλέτα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν διάφορες καταγγελίες πως μπορεί να εμπλέκεται η μαφία της οικοδομής στο νησί, μια εγκληματική οργάνωση που έχει πλούσιο παρελθόν. Υπενθυμίζεται πως και ένας αρχαιολόγος είχε καταγγείλει το βάναυσο ξυλοδαρμό του από την συγκεκριμένη μαφία.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μια καταγγελία του θύματος από το 2021 για ξυλοδαρμό του από αγνώστους στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν και διάφορες ανεπίσημες καταγγελίες ακόμα και για ξυλοδαρμούς στη Μύκονο, οι οποίες δεν έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έγινε η εκτέλεση – Δύο γεμιστήρες άδειασε ο δράστης

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. έχει υλικό από κάμερα που φαίνεται πώς έγινε η δολοφονία. Ο δράστης ήταν ένας, φορούσε λευκό κράνος και κινούνταν σε μηχανή με πλαστές πινακίδες. Ο εκτελεστής μάλιστα χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες για να εκτελέσει τον άνδρα.

Τον ακολούθησε από το σπίτι 

Ερώτημα είναι αν είχε στήσει καρτέρι στο θύμα καθώς το σημείο όπου δολοφονήθηκε είναι έξω από την εταιρεία που συνεργαζόταν το θύμα ή τον ακολουθούσε από το σπίτι. Οι Αρχές εκτιμούν πως έγινε το δεύτερο, σύμφωνα με τα στοιχεία και έτσι αποκλείεται το σενάριο να δολοφόνησε λάθος άνθρωπο, παρ΄ότι υπήρξε αναταραχή για το γεγονός πως το όχημα είναι του συνεταίρου του δολοφονηθέντα.

Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς φαίνεται πως ο εκτελεστής ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και δεν φαίνεται να ανησυχούσε να κάνει μια εν ψυχρώ δολοφονία σε μια περιοχή με πολύ κόσμο που έχει και μεγάλη αστυνομική παρουσία καθώς είναι κοντά στο Πεντάγωνο.

ειδήσεις τώραδολοφονίαΨυχικόφόνοςειδήσεις