Ελλάδα|03.07.2024 10:21

Ψυχικό: Ο δολοφόνος είχε κάνει «πρόβα» της εκτέλεσης - Ήρθε από το εξωτερικό για το συμβόλαιο θανάτου;

Newsroom

Ο αδίστακτος δολοφόνος χρειάστηκε μόλις μισό λεπτό για να αδειάσει τον γεμιστήρα του όπλου του στον 54χρονο τοπογράφο, τη στιγμή που αυτός στάθμευε έξω από την τεχνική εταιρεία, όπου ήταν συνέταιρος, στο Ψυχικό.

Είχε κάνει «πρόβα» της δολοφονίας

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου, ο οποίος εργαζόταν σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο και Ίο, αναλύουν εξονυχιστικά τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή Ψυχικό-Χαλάνδρι-Μαρούσι. Στόχος τους είναι να εντοπίσουν τη διαδρομή της μηχανής που χρησιμοποίησε ο δράστης, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρα γάντια και λευκό κράνος.

Το Ψυχικό διαθέτει πολλές κάμερες ασφαλείας σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους, γεγονός που βοηθά τους αστυνομικούς να παρακολουθήσουν το δρομολόγιο του δράστη. Αυτό που τους κάνει εντύπωση είναι η μοναχική δράση του δολοφόνου, ο οποίος φαίνεται να έδρασε μόνος, χωρίς συνεργό. Η ακρίβεια των κινήσεών του, με όλες τις βολές να διαπερνούν τα φιμέ τζάμια του οχήματος και να βρίσκουν τον στόχο, καθώς και το γεγονός ότι ξαναγέμισε το όπλο για να ολοκληρώσει την επίθεση, υποδεικνύουν έναν επαγγελματία εκτελεστή. Κάποιοι εικάζουν ότι ενδέχεται να ήρθε από το εξωτερικό για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και στη συνέχεια να εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το MEGA, ο εκτελεστής είχε προετοιμαστεί 24 ώρες πριν από τη δολοφονία, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το υλικό των καμερών που εξετάζουν οι Αρχές. Ειδικότερα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης, 90 λεπτά πριν από τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο με τη μαύρη μηχανή του.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι Αρχές από την ανάλυση του υλικού των καμερών, σύμφωνα με το MEGA.

Ερευνούν και τη μαφία της Μυκόνου

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παράλληλα να βρουν βίντεο, για να διαπιστώσουν αν ο δράστης ή οι δράστες τον παρακολουθούσαν από την ώρα που έφυγε από το σπίτι, ενώ έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους κάλυκες για εξέταση, καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε μια ολόκληρη γεμιστήρα.

Την ίδια στιγμή, ερευνούν να δουν αν πίσω από τη δολοφονία αυτή βρίσκεται η μαφία της Μυκόνου. Παράλληλα εξετάζουν κάθε φάκελο με τον οποίο ασχολήθηκε ο τοπογράφος και με υποθέσεις που ασχολήθηκε και είχαν να κάνουν με την αλλαγή χρήσης γης. Δηλαδή αν υπήρχαν κάποια αγροτεμάχια που έγιναν «φιλέτα» και οικόπεδα και πως έγινε αυτή η αλλαγή και σε ποιους ανήκαν όταν ήταν αγροτεμάχια. Επίσης θα ελεγχθούν τι έγιναν μετά, αν έγιναν οικόπεδα, αν πουλήθηκαν και αν χτίστηκαν.

Ψυχικόδολοφονίαεκτέλεσηειδήσεις τώρα