Ελλάδα|03.07.2024 19:10

Κακοκαιρία: 112 στη Θεσσαλονίκη - Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική

Newsroom

Μήνυμα από το 112 έλαβαν Θεσσαλονικείς στα κινητά τους τηλέφωνα, με την επερχόμενη κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών.

Η ενημέρωση των κατοίκων έγινε προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προφύλαξης ενόψει της κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να χτυπήσουν τις περιοχές αυτές. Παράλληλα γίνεται σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα φαινόμενα.

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική

Ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού που είχαν προβλέψει ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο, με έντονα φαινόμενα να καταγράφονται ήδη στα βόρεια προάστια της Αττικής

Σύμφωνα με το meteo, ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7). Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου

Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (4/7) βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (κυρίως στους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης), στις Σποράδες και στα Ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Εξασθένηση αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες.

Βίντεο του orangepress.gr από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική 

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ο καιρός έχει αρχίσει από σήμερα (3/7) να αλλάζει, ωστόσο αύριο τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα με επικίνδυνα φαινόμενα. Περιμένουμε μάλιστα και στην Αττική καταιγίδες, χαλάζι και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Αναλυτικά η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου:

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

ειδήσειςκακοκαιρία112ΘεσσαλονίκηΕλλάδα