Ελλάδα|03.07.2024 20:14

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθη ο χειριστής του drone - Βίντεο ντοκουμέντο με βανάκι της εταιρείας

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στα Γλυκά Νερά και στις περιοχές γύρω από τον Υμηττό το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ξέσπασε φωτιά, η οποία γρήγορα περιορίστηκε χάρη στην επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και συνεχών ρίψεων από εναέρια μέσα.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά προκλήθηκε από πτώση drone, με τις Αρχές να προχωρούν αρχικά στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων και στη συνέχεια η μία από τις προσαγωγές να μετατρέπεται σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα συνελήφθη ο χειριστής του drone, ο οποίος παραδέχτηκε ότι εκείνος πετούσε τη συσκευή, ενώ οι άλλοι τρεις απλώς ήταν μαζί του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μόλις είδε να ξεσπά η φωτιά προσπάθησε να την σβήσει.

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Σύμφωνα με το OPEN μία εταιρεία παραγωγής drone πήγε σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά για να δοκιμάσει το πτητικό μέσο. Ωστόσο, ο χείριστης έχασε τον έλεγχο και εκείνο έπεσε στο έδαφος μέσα στο δάσος από μεγάλο ύψος. Πιθανότατα από τις μπαταρίες του προκλήθηκε η πυρκαγιά, η οποία πήρε διαστάσεις γρήγορα με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112.

Βίντεο ντοκουμέντο με το βανάκι των ιδιωτών που πέταξαν το drone λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά

Το OPEN εξασφάλισε και παρουσίασε βίντεο από κάμερα ασφαλείας το οποίο καταγράφει ένα λευκό βαν στο οποίο επέβαιναν τα άτομα από την εταιρεία παραγωγής να πλησιάζει κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά. Λίγη ώρα αργότερα από την ίδια κάμερα ασφαλείας φαίνεται περιπολικό να κατευθύνεται προς το σημείο της φωτιάς.

Η ανακοίνωση της σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675€. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Βίντεο από την φωτιά στα Γλυκά Νερά

Γλυκά Νεράπυροσβεστικήειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώραdroneειδήσεις