Ελλάδα|04.07.2024 15:49

Αντιτρομοκρατική: Επτά συλλήψεις για εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους

Ευλαμπία Ρέβη

Σε 7 συλλήψεις για επιθέσεις σε στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ειδικότερα, συνελήφθησαν μια 25χρονη Ελληνίδα, ένας 44χρονος Έλληνας, τρεις Ιρανοί, ηλικίας 30,36 και 44 ετών, καθώς και δύο Αφγανοί 26 και 46 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η 25χρονη, οι δύο Ιρανοί, ηλικίας 36 και 44 ετών, μαζί με τον 46χρονο Αφγανό φέρονται να είναι οι δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε στις 15 Μαΐου σε εστιατόριο και ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή.

Ποιοι ήταν οι στόχοι τους 

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έβαλαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο 26χρονος Αφγανός, ο 30χρονος Ιρανός και ο 44χρονος Έλληνας φέρονται να είναι οι δράστες της επίθεσης στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου. Ειδικότερα, φέρονται να προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα και με τη ρίψη εύφλεκτου υγρού στην κεντρική είσοδο να προκάλεσαν φωτιά. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Πέντε προφυλακίστηκαν 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

εμπρηστικός μηχανισμόςσυλλήψειςαντιτρομοκρατικήειδήσεις τώραεπιθέσειςΨυρρή