Ελλάδα|04.07.2024 20:21

Φωτιά στα Γλυκά Νερα: Βίντεο από τη στιγμή που οι χειριστές του drone απομακρύνονται

Newsroom

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση, ασκήθηκε σε βάρος του 35χρονου χειριστή του drone, από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στα Γλυκά Νερά.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ από τις εισαγγελικές αρχές θα διεξαχθεί και προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τυχόν ευθύνες άλλων προσώπων.

Την ίδια στιγμή, βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA, δείχνει τη στιγμή που οι χειριστές του drone απομακρύνονται από το σημείο της συντριβής.

Ο κατηγορούμενος και οι άλλοι 3 που ήταν μαζί του πιστεύεται ότι έκαναν δοκιμαστική πτήση.  Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ένα βαν να εγκαταλείπει το σημείο άρον άρον, λίγο αφότου ξεκίνησε η φωτιά.

Τι ξέρουμε για την κατασκευάστρια εταιρεία 

Το drone ανήκει σε εταιρεία Έλληνα εφοπλιστή, που έχει  έδρα στα Γλυκά Νερά. Η συγκεκριμένη έκδοση του  SARISΑ  αναπτύσσεται αποκλειστικά για στρατιωτικές επιχειρήσεις και φέρεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ελληνικού στρατού.

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος SARISΑ εξοπλισμένου με HYDRA 70, τόσο με την κατευθυνόμενη όσο και με την απλή ρουκέτα, ενδεικτικά αφορούν:

  • Στην άμυνα νήσων ενάντια σε αποβατικές επιχειρήσεις
  • Σε επιχειρήσεις μονάδων καταδρομών
  • Σαν οργανικό σύστημα ναυτικών μονάδων
Γλυκά Νεράειδήσεις τώραφωτιά τώραφωτιά