Ελλάδα|04.07.2024 22:09

Ψυχικό: «Αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας» - Η ανακοίνωση της οικογένειας του 54χρονου τοπογράφου

Newsroom

Ανακοίνωση για τα όσα μεταδίδονται και έρχονται στο «φως» για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου τοπογράφου που έπεσε νεκρός το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό, εξέδωσε η οικογένεια του θύματος, με την έρευνα των Αρχών για τα οικονομικά του να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι συγγενείς του 54χρονου, αρχικά αναφέρουν: «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και ‘‘καλεσμένοι’’ τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας».

Όπως υποστηρίζουν, «τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας». Παράλληλα, αναφέρουν πως είναι ψευδείς οι αναφορές ότι είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.ά.

Επίσης, αναφέρουν πως «κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας» και γνωστοποιούν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές νομικές κινήσεις εναντίον όσων δεν σέβονται τη μνήμη του 54χρονου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο.

Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η οικονομική του δραστηριότητα

Την ίδια ώρα, ερευνάται η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου, που πριν από λίγες μέρες δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ειδικότερα, η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου, όπως και των προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Αποφασισμένος να σκοτώσει ο δράστης - Τι λέει ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, δύο ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας του 54χρονου, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως το θύμα φέρει πολλαπλά διαμπερή τραύματα σε κεφάλι, σώμα και πόδια.

Ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Μάλιστα, είχε στην κατοχή του δύο όπλα, τα χρησιμοποίησε και τα δύο και είναι όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο ιατροδικαστής εντόπισε 15 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν στόχο.

Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες, τελικά προέκυψε ότι χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά εννιάρια πιστόλια, τα οποία είχε στο τσαντάκι μέσης και τα χρησιμοποίησε σε βάρος του θύματος που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

εκτέλεσηΨυχικόδολοφονίαειδήσεις τώρα