Ελλάδα|05.07.2024 09:22

Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Νικόλα από τα Σπάτα, με την εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα να παραπέμπει την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Συγκεκριμένα, η δικαστική λειτουργός το απόγευμα της 4ης Ιουλίου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας αφού έλαβε υπόψιν της τα ως τώρα στοιχεία και  συσχέτισε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από την μήνυση του πατέρα όσο και της μητέρας του άτυχου φοιτητή.

Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως πρόκειται για αυτοχειρία 

Υπενθυμίζεται πως ο φοιτητής βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, και το τοπικό αστυνομικό τμήμα κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυτοχειρία.

Καθοριστική ήταν η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, σύμφωνα με την οποία το ενδεχόμενο της  αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο, αναφέρει το anikolouli.gr.

Ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται και η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην οποία αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή, έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

φοιτητήςΣπάταανθρωποκτονίαειδήσεις τώρα