ΣτΕ: Νέος πρόεδρος ο Μιχάλης Πικραμένος
NewsroomΟ Μιχάλης Πικραμένος επελέγη νέος πρόεδρος του ΣτΕ, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προς το υπουργικό συμβούλιο.
Στην προεδρία του ΣτΕ έως το 2027
Ο κ. Πικραμένος ανήκει στο δικαστικό δυναμικό του ΣτΕ από το 1989 και είναι αντιπρόεδρος του δικαστηρίου τα τελευταία έξι χρόνια, υπηρετώντας στο Β Τμήμα του δικαστηρίου και θα μείνει στην προεδρία του ΣτΕ για τρία χρόνια, έως το 2027.
Ακόμη, είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με εξαιρετικό συγγραφικό έργο και με δημόσιες παρεμβάσεις στο εξωτερικό και εντός Ελλάδος για πολλά θέματα, όπως η λογοδοσία στο δικαστικό Σώμα, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη, το κράτος δικαίου και την προστασία ατομικών δικαιωμάτων και άλλα.
«Θα επιδιώξω να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας»
Με δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ τόνισε: «Η Πολιτεία με τίμησε, δια του Υπουργικού Συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας».
Η επιλογή του κ. Πικραμένου ως προέδρου του ΣτΕ ήδη δημιουργεί δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες θα πληρωθούν από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου.
- Η Συρία μετά την «επανάσταση της»: Αλ Τζολάνι, ο νέος ηγέτης με τουρκικό… κοστούμι
- Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του 9χρονου που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μαγδεμβούργο: «Γιατί εσύ;»
- Σε διαθεσιμότητα και ο δεύτερος αστυνομικός της Βουλής που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύθηκε με τη σύζυγό του
- Γιαγκίνηδες: Οταν η ερωτική κάψα συναντά τη φλόγα της ρεμπέτικης ψυχής