Ελλάδα|05.07.2024 17:21

Χανιά: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας 49χρονος από τη σύζυγό του – Κατήγγειλε ότι τον απείλησε με μαχαίρι

Newsroom

Στο Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων κατέφυγε ένας 49χρονος ο οποίος κατήγγειλε ότι η 47χρονη σύζυγος του τον απείλησε με μαχαίρι. Η γυναίκα συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενη για απειλή.

Ο 49χρονος ζήτησε και εγκατέστησε στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή «Panic Button», φοβούμενος ότι η σύζυγος του θα επαναλάβει βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του.

Η απάντηση του ωστόσο ήταν αρνητική, όταν αστυνομικοί της υπηρεσίας του πρότειναν τη λύση του safe house, της μεταφοράς του δηλαδή σε σπίτι στο οποίο θα είναι ασφαλής και προστατευμένος από τυχόν νέο περιστατικό.

«Το ζευγάρι είχε προστριβές»

«Γνωρίζω περισσότερα χρόνια τον 49χρονο, είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Με την σύζυγό του έχουν ένα παιδάκι. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι είχε προστριβές. Το τελευταίο διάστημα τσακώνονταν συνέχεια αλλά για να φτάσει στο σημείο να ζητήσει κουμπί πανικού μάλλον ξέφυγε η κατάσταση», ανέφερε στο MEGA φίλη του ζευγαριού.

Έξι μήνες με αναστολή στην 47χρονη επέβαλε το δικαστήριο

Στην απολογία του ο άνδρας ανέφερε ότι η σύζυγός του τον απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους, ενώ η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή στην 47χρονη γυναίκα, να μην πλησιάζει τον σύζυγό της στα 100 μέτρα και να μην υπάρχει καμία επικοινωνία. Και η επιμέλεια του παιδιού παραμένει στον πατέρα, όπως την είχε ο πατέρας και πριν το περιστατικό.

ΚρήτηΧανιάPanic Buttonειδήσεις τώρα