Ελλάδα|07.07.2024 14:41

Θεσσαλονίκη: Νεκρό κορίτσι 2,5 ετών - Νοσηλευόταν με παρβοϊό

Newsroom

Κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών έφυγε από τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με τις πληροφορίες να ανφέρουν ότι είχε νοσήσει από παρβοϊό, ο οποίος του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το παιδί είχε βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, καθώς αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας. Έτσι παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Το παιδί νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο “Ιπποκράτειο“, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες και συγκεκριμένα έως και χθες, Σάββατο, οπότε και καταγράφηκε ο θάνατός του.

Παρβοϊός: Τα συμπτώματα που «προδίδουν» τον ιό - Τι να προσέχουν οι γονείς

Το πιο διαδεδομένο σύμπτωμα που σχετίζεται με τη μόλυνση από τον παρβοϊό είναι το κόκκινο εξάνθημα στο πρόσωπο.

«Στην αρχή πολλές μαμάδες το παρεξήγησαν, ότι είναι αλλεργία, γιατί είναι ένα απλό κοκκίνισμα στα μάγουλα, δεν έχει τίποτα άλλο το παιδί» αναφέρουν οι ειδικοί. Τα πιο κοινά συμπτώματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η εμφάνιση εξανθημάτων και ο πόνος στις αρθρώσεις.

Τα ανησυχητικά σημάδια

«Αν ο γονιός παρατηρήσει ότι το παιδί του δεν είναι καλά, είναι νωθρό, έχει πρήξιμο στις αρθρώσεις, έχει προβλήματα κινητικότητας, δυσκολία στην αναπνοή και γενικά είναι αρκετά επηρεασμένη η κλινική του κατάσταση, θα πρέπει να μιλήσουν άμεσα με το γιατρό τους», λένε οι παιδίατροι. Παράλληλα κρούουν τον κώδωνα κίνδυνου στους γονείς και ιδιαιτέρα εκείνους με παιδιά σε νηπιακή ηλικία καθώς είναι πιο εύκολη η εξάπλωση. «Συνήθως οι ενήλικες την περνάνε όπως είναι μια γριπώδης συνδρομή, βεβαίως αυτό που θα πρέπει να προσέχουν είναι σε περίπτωση που υπάρχει υποκείμενο νόσημα».

θάνατοςΙπποκράτειο ΝοσοκομείοπαρβοϊόςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα