Ελλάδα|09.07.2024 10:41

Ηλεία: Σε κρίσιμη κατάσταση η 57χρονη την οποία έσπρωξε ο σύντροφος της από το μπαλκόνι

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση με κακώσεις στο κεφάλι νοσηλεύεται η 57χρονη γυναίκα, που την έσπρωξε ο σύντροφος της από το μπαλκόνι του σπιτιού της, στο Κάτω Σαμικό της Ηλείας, το απόγευμα της Κυριακής. 

Ο 59χρονος σύντροφος της ομολόγησε ότι τσακώθηκαν και την έσπρωξε από την καρέκλα στην οποία καθόταν. Από τη δύναμη υποχώρησε το ξύλινο κάγκελο του μπαλκονιού και η γυναίκα έπεσε στο κενό, σύμφωνα με το thebest.gr 

Η γυναίκα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που είχε, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου όπου και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση.

Το ΕΚΑΒ ειδοποίησε ο ίδιος ο σύντροφος της, ο οποίος αφού τη συνόδεψε ως το νοσοκομείο, συνελήφθη. Την υπόθεση να χειρίζεται αρχικά το Α.Τ. Κρεστένων και μετέπειτα το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Το κατηγορητήριο θα συγκεκριμενοποιηθεί το πιθανότερο σήμερα, καθώς αναμένονται να προστεθούν στην σχηματισθείσα δικογραφία τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε χθες το απόγευμα η παθούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές και η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε πριν πέσει από το μπαλκόνι. 

Το κατηγορητήριο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγείας της γυναίκας 

Χθες, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας άσκησε σε βάρος του κατηγορούμενου κακουργηματική ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη, παραπέμποντας στη συνέχεια την υπόθεση προς κύρια ανάκριση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας. Προανακριτικά, φαίνεται πως έχει αρνηθεί το γεγονός ότι έριξε την σύντροφό του από το μπαλκόνι, αποδίδοντας την πτώση της σε ατύχημα, ωστόσο έχει παραδεχθεί πως προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ τους.

Η πορεία της υγείας του θύματος, αναμένεται να κρίνει την τελική κατηγορία που θα αντιμετωπίσει στην κύρια ανάκριση ο  κατηγορούμενος.

Συνεχείς οι τσακωμοί 

Σύμφωνα με τους συγχωριανούς τους, η γυναίκα πριν από περίπου δέκα χρόνια ήρθε από την Αυστρία, μόνιμα, στο Κάτω Σαμικό, ενώ ο 59χρονος, ο οποίος κατάγεται από το χωριό, επέστρεψε στα μέρη του από την Αυστραλία. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ζούσαν μαζί σε σπίτι που είχε αγοράσει το θύμα στην περιοχή.

Άνθρωποι που μίλησαν στην εφημερίδα «Πατρίς», ανέφεραν πως οι τσακωμοί ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν… συνεχείς και έντονοι. Μάλιστα και πριν από περίπου δύο μήνες είχε σημειωθεί ένα ακόμα εξίσου σημαντικό επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει διαστάσεις.

ειδήσεις τώραμπαλκόνιενδοοικογενειακή βίαΗλεία