Ελλάδα|09.07.2024 14:57

Μαγνησία: Ασθενής μεταφέρθηκε σε καρότσα, ελλείψει ασθενοφόρου

Newsroom

Mε καρότσα αγροτικού οχήματος, ελλείψει διαθέσιμου ασθενοφόρου, μεταφέρθηκε μέχρι το Κέντρο Υγείας ασθενής, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου από τη Ζαγορά Πηλίου.

Ειδικότερα και όπως κατήγγειλε στο «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Βασίλης Τσαπράζης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Μαγνησίας ΚΚΕ, από τα δύο ασθενοφόρα που διέθετε το Κέντρο Υγείας, το ένα βρισκόταν σε συντήρηση, ενώ το άλλο απασχολούταν σε περιστατικό.

«Πέρασε ξαφνικά από μπροστά μας ένα αγροτικό με τον ασθενή και δύο άτομα πάνω στην καρότσα, προσπαθώντας να τον βοηθήσουν», είπε στην εκπομπή ο κ. Τσαπράζης.

Σχετικά με το πως τραυματίστηκε ο εν λόγω ασθενής, ο κ. Τσαπράζης ανέφερε ότι «είχαμε ένα ατύχημα, έπεσε από κάποιο ύψος. Υπήρχε μεγάλη αναμονή γιατί το καινούργιο ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή, που μπορεί να ξεπερνούσε και τις 3 ώρες. Το δεύτερο ασθενοφόρο που είναι το παλαιότερο, δεν επισκευάζεται ποτέ. Η Περιφέρεια δεν προκρίνει την επισκευή του, γιατί μας λέει ότι έχουμε ήδη ένα. Το Υπουργείο Υγείας, ως απάντηση σε παλαιότερο ερώτημα, είχε πει ότι υπάρχουν δύο ασθενοφόρα», ανέφερε ο κ. Τσαπράζης.

Αναφερόμενος στον ασθενή, ο ίδιος είπε ότι αρχικά σταθεροποιήθηκε επί τόπου, προτού μεταφερθεί επειγόντως αλλά βρίσκεται τώρα σε βαριά κατάσταση» Σημείωσε ακόμα πως «η κυβέρνηση της ΝΔ υποτάσσει την ποιότητα της υγείας στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα, στη λογική του κόστους - οφέλους».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Μιλώντας στην εκπομπή και αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι εξαιρουμένης της έλλειψης ικανών μέσων για τη μεταφορά ασθενών, το υγειονομικό σύστημα της περιοχής λειτουργεί εύρυθμα.

«Μιλάμε για τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας. Εκεί έχει δύο, το ένα πιο νέο και ένα πολύ παλαιότερο, 15 ετών, το οποίο είναι προς επισκευή και παραδίδεται αυτή την εβδομάδα. Όταν έγινε ο τραυματισμός, πήγε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας ομάδα γιατρού και νοσηλευτή που σταθεροποίησαν την αιμορραγία του τραυματία επί τόπου. Ο άνθρωπος σήμερα ζει, γιατί από το Κέντρο πήγε η ομάδα πάρα πολύ γρήγορα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Κατά τον ίδιο, «έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί αμέσως, μεταφέρθηκε με καρότσα από το σημείο του τραυματισμού προς τη Ζαγορά, και όταν έφτασε στο κέντρο, είχε φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον πήγε στον Βόλο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα ότι το σύστημα υγείας αντέδρασε ακαριαία στο περιστατικό, σώζοντάς του τη ζωή.

ασθενήςασθενοφόροΆδωνις Γεωργιάδης