Ελλάδα|09.07.2024 13:34

Tραγωδία στην Κάρπαθο: Πώς έχασε τη ζωή της η Γαλλίδα ιστιοπλόος - Για ακραίες καιρικές συνθήκες μιλούν συμμετέχοντες στον αγώνα

Ελευθερία Σπυράκη

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στην Κάρπαθο, κατά τη διάρκεια ιστιοπλοϊκών αγώνων, όπου μια 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία, που έπαιρνε μέρος στους αγώνες, έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή της.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) κατά τη διάρκεια της ναυτικής εκδήλωσης Aegean 600. Σύμφωνα με πληροφορίες το ιστιοφόρο, με την ονομασία Heaven, που έφερε ισπανική σημαία, με πλήρωμα 9 ατόμων μεταξύ αυτών και η 40χρονη αθλήτρια από την Γαλλία ξεκίνησε από το Σούνιο για να κάνει ένα ταξίδι 600 μιλίων στο Αιγαίο. Στο ύψος της βραχονησίδας Αστακίδα, η 40χρονη αθλήτρια, καθώς πήγε να ανοίξει το πανί, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει και χτυπήσει το ποδάρι του ιστιοπλοϊκού και να την σκοτώσει. Δύο μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα για να την σώσουν.

Ανακρίνεται το πλήρωμα του σκάφους

Η 40χρονη, όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος που εντόπισε το ιστιοφόρο και το συνόδεψε στο λιμάνι της Κάσου. Στη συνέχεια η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Το σκάφος δεσμεύτηκε στην Κάσο με απαγόρευση απόπλου, ενώ κρατείται και ο πλοίαρχος μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διαδικασία και η ανάκριση του πληρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ. Άνθρωποι οποίοι πήραν μέρος στον αγώνα μιλούν για ακραίες καιρικές συνθήκες.


ειδήσειςΓαλλίαειδήσεις τώραιστιοπλοϊκόΚάρπαθοςθάνατοςνεκρή