Ελλάδα|09.07.2024 17:52

Ψυχικό: Στο στόχαστρο το «φιλέτο» του τοπογράφου στη Μύκονο - Η διαμάχη για την αγορά και τα μηνύματα «φωτιά»

Newsroom

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο τοπογράφος φαίνεται να είχε αγοράσει μία έκταση «φιλέτο» στο νησί της Μυκόνου. Η εν λόγω έκταση βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο ανεγείρεται αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διοίκηση των πολυτελούς ξενοδοχείου αναζητούσε τρόπο επέκτασης των εγκαταστάσεων, εξ ου και φαίνεται πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ακριβώς διπλανής έκτασης από το σημείο που αναγείρεται το σύγχρονο οικοδόμημα. όπως τονίστηκε στο MEGA το ξενοδοχείο δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Απλά τα ακίνητα γύρω από το οικόπεδο που χτίζεται έχουν μετατραπεί σε χρυσάφι.

Ωστόσο, ο τοπογράφος πρόλαβε και αγόρασε ο ίδιος την εν λόγω έκταση, η οποία παρεμπιπτόντως χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο» χάρη στη χωροταξική της θέση και κατά προέκταση φέρει μεγάλη αντικειμενική αξίας. Έτσι η ΕΛΑΣ επικεντρώνεται σε αυτό το στοιχείο, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για το προφίλ του φυσικού δράστη της δολοφονίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος.

Διαμάχη για την έκταση φιλέτο 

Για τα ακίνητα στην Μύκονο φαίνεται ότι ο τοπογράφος είχε διαμάχη με μεγαλοεπιχειρηματία που επιθυμούσε τα ακίνητα. 

Σημαντικό στοιχείο στα χέρα των Αρχών αποτελεί και η κατάθεση της συντρόφου του εκτελεστή, η οποία αποκάλυψε στην ΕΛ.ΑΣ ότι σε ένα από τα δύο ταξίδια στο νησί, συναντήθηκαν με τον εν λόγω επιχειρηματία.

Επίσης, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του OPEN, υπάρχουν πολλές συζητήσεις του επιχειρηματία με άτομα από το περιβάλλον του τοπογράφου, οι οποίοι μεταφέρουν ποιον επιχειρηματία της Μυκόνου υποψιαζόταν ο 54χρονος ως εντολέα πίσω από τον ξυλοδαρμό του το 2021 στην Αθήνα.

Τα μηνύματα – «φωτιά» που είχε ανταλλάξει ο τοπογράφος με τον επιχειρηματία

To MEGA παρουσιάζει τα μηνύματα «φωτιά» που είχε ανταλλάξει ο τοπογράφος με τον επιχειρηματία.

Στα μηνύματα αυτά φαίνεται να δίνουν κάποιες προσφορές για τα ακίνητα δίπλα στο ξενοδοχείο που θα χτιστεί στη Μύκονο.Όπως φαίνεται, έχουν πάει μαζί να πουλήσουν ακίνητα στο ξενοδοχείο αλλά κάτι «χαλάει» στην πορεία.

Στην αρχή η συζήτηση αφορά διαπραγματεύσεις με το Four Seasons για να πουλήσουν το οικόπεδο -φιλέτο. Τα μηνύματα, χρονολογούνται από το 2020:

  • Παναγιώτης Στάθης: Δε ρωτάω κανέναν. Μαζί μιλάμε. Θα εξαντλήσουνε την άλλη περίπτωση ή και άλλες ακόμα. Αν βιάζονται τόσο πολύ να περιμένουν. Ποιος είναι ο … εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ δε μίλησα μαζί του ποτέ.
  • Επιχειρηματίας: Οκ.
  • Παναγιώτης Στάθης: Έχει ο θεός … για όλους. Κι ο … κάπου κάτι θα χρειαστεί… Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Καλό βράδυ.
  • Επιχειρηματίας: Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να απειλείς, θα το φτιάξουμε μην τρελαίνεσαι εγώ που χρεώθηκα 2,5 εκατομμύρια και περιμένω, τι να πω; Εσύ το πήρες τσάμπα, κάνε υπομονή.
  • Παναγιώτης Στάθης: Οκ.
  • Αυτοί απαντάνε μόνο για το δικό σας και δεν κάνουν καμία αναφορά για το δικό μας. Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συμβαίνει.
  • Επιχειρηματίας: Στο είπα ότι … προφορικά μου είπε ότι δεν το χρειάζονται και θεωρούν ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο για το δικό σου. Γι’ αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε και πώς θα απαντήσω. Χθες αυτά σου έλεγα και δεν καταλάβαινες, μου έλεγες τα δικά σου. Έκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου. Βλέπουν δύο ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την ίδια τιμή το πίσω με το παραθαλάσσιο όπως και του… το πλήρωσαν πολύ λιγότερο.
  • Παναγιώτης Στάθης: Το πακέτο τους το έγραψες;
  • Παναγιώτης Στάθης: Τους παρακολουθούμε στενά. Είναι το καινούργιο αεροπλάνο που πήραμε που κάνει σχέδιο 1000 στρέμματα σε 45’. Κόστος 42.000 +ΦΠΑ. Τα κάτω.
  • Επιχειρηματίας: Προσφορά … προς … για απόκτηση ακινήτου.

Ο 54χρονος φοβόταν για τη ζωή του - Άλλαζε κατοικίες

Σύμφωνα επίσης με το MEGA, το θύμα τις τελευταίες ημέρες άλλαζε κατοικίες επειδή φοβόταν.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σειρά καταθέσεων και αναλύσεις δεδομένων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο Παναγιώτης Στάθης είχε μετακομίσει με την οικογένειά του, επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Ο τοπογράφος έμενε τους τελευταίους μήνες στο Παλαιό Ψυχικό μαζί με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Παλιότερα έμενε στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με άτομα του φιλικού περιβάλλοντος ένας απ’ τους λόγους μετακόμισης του Στάθη στο Παλαιό Ψυχικό ήταν η ασφάλειά του, καθώς ο ίδιος έχει δεχθεί κατά το παρελθόν επίθεση από άγνωστο έξω από την οικία στο Χαλάνδρι. Ο 54χρονος τοπογράφος αισθανόταν ότι απειλείται και οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κινούν τα νήματα της μεγάλης έρευνας, θεωρούν πως βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για να αποκαλύψουν το όνομα ή τα ονόματα εκείνων που τον είχαν στο στόχαστρο.

Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός

Σε δύο πυλώνες, επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας, ώστε να φτάσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου. Στη Μύκονο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αναζητούν πληροφορίες για τον επιχειρηματία που χρηματοδότησε τον πληρωμένο εκτελεστή, και στα εργαστήρια οι ερευνητές αναλύουν τα πολλά ευρήματα που εντόπισαν στην κατοχή του 44χρονου ποινικού.

Τα αποτελέσματα θα τα διαβιβάσουν στις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν αν – στο στάδιο της κύριας ανάκρισης- καλέσουν για εξηγήσεις κάποιο από τα άτομα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας.

Θα «μιλήσουν» τα κινητά

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανιχνεύτηκε πυρίτιδα σε ζώνη με θήκες για όπλα που βρέθηκε στα βαλίτσα με τα αντικείμενα που ήταν έτοιμος να εξαφανίσει ο φερόμενος ως δράστης. Στα εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση σε ρουχισμό, γάντια και παπούτσια για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Το μεγάλο βάρος πέφτει στην εξέταση των δεδομένων σε 2 επιχειρησιακά κινητά, και κάρτες SIM, του εκτελεστή, αλλά στο κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται και για τον εντοπισμό του μαύρου σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας και όπως φαίνεται σε οπτικό υλικό πρόλαβε να εξαφανίσει – από υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι με τη βοήθεια συνεργού του – ο οποίος αναζητείται.

ΨυχικόΜύκονοςδολοφονίαειδήσεις τώρα