Ελλάδα|09.07.2024 18:35

Πάτρα: Μεγάλες ζημιές μετά τη φωτιά - Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδάνειου νοσοκομείου

Newsroom

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στην Πάτρα. Παρόλα αυτά οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε οικίες και αυτοκίνητα αλλά και στο Παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμάνδειο. Έτσι αποφασίστηκε η αναστολή του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ειδικότερα, με απόφαση του διοικητή της 6η ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, σύμφωνα με το tempo24 το νοσοκομείο Παίδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας καθώς έχουν προκύψει ζητήματα σε υποδομές

Αύριο Τετάρτη αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Σημειώνεται πως τα νοσηλευόμενα παιδιά διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στο ΠΓΝΠ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ.

Από ότι φαίνεται σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μου περιγράφουν την ηρωική προσπάθεια όλων των εργαζόμενων, της διοίκησης και της πυροσβεστικής.

Άκουσα τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει στην ενημέρωση ότι η φωτιά έφθασε στη ταράτσα του νοσοκομείου, επίσης σε άλλο σημείο κοντά στα οξυγόνα, σε κάδους απορριμμάτων εντός του περιβάλλοντα χώρο. Κατασβέθηκε παντού είπε. Τι να πούμε.

Μεγάλος κίνδυνος να καεί. Μπράβο. Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεια των Πατρών.

Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά.

Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εαν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ. Μπραβο στους συναδέλφους.

Οφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικα νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα. Τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερεία και ετοιμότητα. Στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περί τους 25 ηλικιωμένους από το ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Μπράβο Γιαννάκος

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομειού της Πάτρας, μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας την αποστολή αλλεπάλληλων μηνυμάτων από το 112 που ζητούσαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν το σημείο.

ΠάτραΚαραμανδάνειο νοσοκομείοφωτιάειδήσεις τώραφωτιά τώρα