Ελλάδα|10.07.2024 00:20

Φωτιά τώρα στο ρέμα της Χελιδονούς στις Αχαρνές: Μήνυμα από το 112

Κώστας Ασημακόπουλος

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο ρέμα της Χελιδονούς στις Αχαρνές κοντά σε εργοαστάσια. Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής, με το οποίο η Πολιτική Προστασία ενημερώνει τους κατοίκους για την εκδήλωση της πυρκαγιάς και ζητεί οι πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για τους καπνούς.

Δήμαρχος Αχαρνών στο ethnos.gr για τη φωτιά: «Δύσκολη νύχτα, μεγάλη ζημιά στο ρέμα της Χελιδονούς»

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μιλώντας στο ethnos.gr έκανε λόγο για δύσκολη η νύχτα. «Η φωτιά ξεκίνησε μέσα στο ρέμα κινήθηκε γρήγορα, έκαψε τους προαύλιους χώρους εργοστασίων και δυστυχώς πήραν φωτιά δύο εν ενεργεία εργοστάσια», τόνισε. Σημειώνεται ότι πρόκειτεια για ένα εργοστάσιο που παράγει χαρτικά και ένα που παράγει πλαστικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ρέμα της Χελιδονούς έπαθε μεγάλη ζημιά καιώς κάηκε το τελευταίο κομμάτι που είχε σωθεί από την φωτιά του 2021.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και καίει χαμηλή βλάστηση, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τα εργοστάσια που απειλούνται στην περιοχή των Αχαρνών, με τις φλόγες να έχουν κάψει τον αύλειο χώρο πολλών επιχειρήσεων, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ήχησε δύο φορές και το 112. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου.

πυροσβεστικήΑχαρνέςφωτιά τώραειδήσεις τώραφωτιά