Ελλάδα|10.07.2024 07:00

Φωτιά στις Αχαρνές: Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους – Η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Newsroom

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Αχαρνών και των γύρω περιοχών μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Καραμανλή λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, με την κατάσταση να βελτιώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το χρονικό - Πού επικεντρώνουν οι πυροσβέστες

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μιλώντας στο ethnos.gr έκανε λόγο για δύσκολη η νύχτα. «Η φωτιά ξεκίνησε μέσα στο ρέμα κινήθηκε γρήγορα, έκαψε τους προαύλιους χώρους εργοστασίων και δυστυχώς πήραν φωτιά δύο εν ενεργεία εργοστάσια», τόνισε. Σημειώνεται ότι πρόκειτεια για ένα εργοστάσιο που παράγει χαρτικά και ένα που παράγει πλαστικά.

Εστάλησαν τουλάχιστον δύο SMS από το 112 προς τους κατοίκους για τους πυκνούς καπνούς. Ωστόσο λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά και δεν υπήρχε μέτωπο παρά μόνο ενεργές εστίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Αχαρνέςφωτιάειδήσεις τώραεργοστάσιοφωτιά τώραπυροσβεστική